Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Futbal

Anglicko bude hrať na MS v Rusku napriek vyhláseniu Johnsona

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Boris Johnson povedal, že by bolo veľmi náročné predstaviť si normálne zastúpenie Spojeného kráľovstva na svetovom šampionáte, pokiaľ by sa preukázalo napojenie Ruska na prípad.

Londýn 6. marca (TASR) - Anglická futbalová reprezentácia sa zúčastní na tohtoročných majstrovstvách sveta v Rusku napriek utorňajšiemu vyhláseniu britského ministra zahraničných vecí Borisa Johnsona. Ten vystúpil v parlamente po tom, ako sa bývalý ruský špión Sergej Skripaľ a žena, ktorú médiá považujú za jeho dcéru Juliu, skončili v kritickom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Salisbury.

Johnson povedal, že by bolo veľmi náročné predstaviť si normálne zastúpenie Spojeného kráľovstva na svetovom šampionáte, pokiaľ by sa preukázalo napojenie Ruska na prípad. Blízky zdroj však pre britskú tlačovú agentúru Press Association uviedol, že minister zahraničných vecí hovoril iba o prípadnej absencii funkcionárov a hodnostárov a nie neúčasti anglickej reprezentácie, ktorá sa na záverečný turnaj (14. júna - 15. júla) kvalifikovala ako jediná spomedzi kvarteta britských tímov. Informovala o tom agentúra DPA.