Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Futbalisti Tuniska si proti hrdému Albiónu veria

Futbalisti Anglicka, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hoci sa hráčom z kolísky futbalu na svetovom šampionáte v Rusku nedávajú veľké šance na titul, vo svojom prvom dueli v G-skupine sú favoritom.

Volgograd 18. júna (TASR) - Futbalisti Tuniska túžia po prvom víťazstve na MS po 40 rokoch, ale proti Anglicku to bude v pondelok vo Volgograde mimoriadne náročná misia. Hoci sa hráčom z kolísky futbalu na svetovom šampionáte v Rusku nedávajú veľké šance na titul, vo svojom prvom dueli v G-skupine sú favoritom.

Tréner Tuniska Nabil Maaloul sa spolieha na technicky silných ofenzívnych hráčov, kde hrajú prím kapitán Wahbi Khazri, či Annis Ben-Hatira a Aymen Abdennour. Pred MS zohrali Tunisania dva zápasy so silnými protivníkmi Portugalsku (2:2) a Španielsku (0:1). "Myslím, že sme ukázali, že môžeme hrať vyrovnanú partiu aj proti veľkým mužstvám," povedal tréner Maaloul.

Tréner Albionu Gareth Southgate omladil pred MS svoj káder. Jeho hviezdou je bezpochyby útočník Harry Kane, ktorý by chcel napraviť strelecké suchoty z turnaja EURO 2016, na ktorom neskóroval. Z kádra spred štyroch rokov z MS v Brazílii sú v ňom len Gary Cahill, Phil Jones, Jordan Henderson, Raheem Sterling a Danny Welbeck.

Anglicko sa s Tuniskom stretlo v prvom zápase skupiny aj na MS vo Francúzsku pred 20 rokmi. Ostrovania vtedy triumfovali 2:0 po góloch Alana Shearera a Paula Scholesa.

Duel má výkop o 20.00 SELČ, ako hlavný rozhodca ho povedie Wilmar Rodan z Kolumbie. V priamom televíznom prenose ho bude vysielať RTVS na Jednotke.

G-skupina, 1. kolo:


TUNISKO - ANGLICKO, pondelok 18. júna, 20.00 SELČ, Volgograd (štadión Volgograd arena)
hlavný rozhodca: Wilmar Roldan (Kolumbia)

predpokladané zostavy:

Tunisko: Hassen - Bronn, Ben Youssef, Meriah, Haddadi - Sassi, Shkiri, Ben Amor, Badri - Sliti, Khazri
Anglicko: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Trippier, Alli, Henderson, Lingard, Young - Sterling, Kane