Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Francúzski futbalisti remizovali s Ekvádorom 0:0

Francúzsky stredopoliar Paul Pogba (uprostred) strieľa hlavou v zápase E-skupiny MS vo futbale 2014 Ekvádor - Francúzsko na štadióne Maracana v brazílskom Riu de Janeiro v stredu 25. júna 2014. Foto: TASR/AP

Reprezentácia Francúzska postúpila do osemfinále.

Rio de Janeiro 26. júna (TASR) - Víťazom E-skupiny na futbalových MS v Brazílii sa so ziskom 7 bodov stala reprezentácia Francúzska, ktorá v stredajšom zápase v Rio de Janeiro remizovala s Ekvádorom bez gólov 0:0.

Spolu s "Les Bleus" sa do osemfinále prebojovalo z 2. miesta aj šesťbodové Švajčiarsko, ktoré zdolalo v paralelnom súboji Honduras 3:0. Tretí Ekvádor nazbieral štyri body, Honduras s nulou skončil posledný a tiež sa s účinkovaním na MS lúči.

V osemfinále nastúpi Francúzsko v pondelok 30. júna o 18.00 SELČ v Brasilii proti druhému tímu z F-skupiny, ktorým je Nigéria. Švajčiarsko si zmeria sily s víťazom "efka" Argentínou, ich osemfinálový súboj je na programe v utorok 1. júla o 18.00 SELČ v Sao Paulo.

Postupovú šestnástku tímov skompletizujú vo štvrtok zápasy v skupinách G a H.

Fotogaléria: MS vo futbale: Ekvádor - Francúzsko


Priebeh zápasu

Fanúšička futbalistov Francúzska v hľadisku čaká na začiatok zápasu E-skupiny MS vo futbale 2014 Ekvádor - Francúzsko na štadióne Maracana v brazílskom Riu de Janeiro v stredu 25. júna 2014.
Foto: TASR/AP
Francúzov mohla obrať o postup a konfrontáciu s Nigériou už len veľmi málo pravdepodobná zhoda okolností.

Aj preto ich kormidelník Didier Deschamps nechal odpočívať niektoré opory a šancu dal hráčom z lavičky, celkove oproti duelu so Švajčiarmi urobil v zostave šesť zmien. Ekvádor bojoval na diaľku so Švajčiarskom a Hondurasom o druhé miesto.

Francúzi vstúpili do zápasu aktívnejšie, ale kombinovať dokázali len po šestnástku súpera. Po chybnej rozohrávke Matuidiho mohli na opačnej strane udrieť Ekvádorčania, ale Lloris si na vážny zásah musel počkať do 42. minúty.

Dobrá šanca

Francúzsky stredopoliar Moussa Sissoko (vľavo) a ekvádorský obranca Walter Ayovi v zápase E-skupiny MS vo futbale 2014 Ekvádor - Francúzsko na štadióne Maracana v brazílskom Riu de Janeiro v stredu 25. júna 2014.
Foto: TASR/AP
V dobrej šanci sa ocitol E. Valencia, ale z uhla hlavičkoval len do rúk francúzskeho brankára. Prvý polčas priniesol minimum ofenzívneho vzruchu, Francúzi sa podvedome šetrili a Ekvádor nemal dostatok kvality, aby favorita súvislejšie pritlačil.

V 47. minúte Sagna prečíslil obranu Ekvádoru, poslal pekný center na Griezmanna a loptu po jeho pokuse zastavila žrď. V 50. minúte ekvádorský kapitán A. Valencia surovým spôsobom fauloval Digneho, za čo videl od rozhodcu červenú kartu a skomplikoval postupové ambície svojho tímu.

V početnej výhode mohli Francúzi otvoriť skóre, strelu Pogbu však v poslednej chvíli zblokoval jeden z obrancov juhoamerického tímu. Ospalý priebeh zápasu vyhovoval Francúzom, ktorí ešte v závere mohli rozhodnúť po pološanciach Benzemu a Pogbu, ale na bezgólovej remíze sa už nič nezmenilo.

Hlasy (zdroj: L'Equipe, ČT Sport)

Didier Deschamps, tréner Francúzska: "Sme spokojní, vyhrali sme skupinu a postúpili do osemfinále. Teší ma, že proti Ekvádoru aj ďalší z kádra hráči ukázali, že sú oprávnene na šampionáte. Dnes sme nemali toľko streleckého šťastia ako v predošlých zápasoch, ale musíme uznať aj kvality súpera."

Reinaldo Rueda, tréner Ekvádoru: "Chceli sme postúpiť, ale nezvládli sme dnešný kľúčový zápas. Sme sklamaní."

Karim Benzema, útočník Francúzska: "Vyhrali sme skupinu. To bol náš cieľ a ten sme splnili."

E-skupina, 3. kolo:
Ekvádor - Francúzsko 0:0
ŽK:
Erazo, ČK: 50. A. Valencia (Ekv.) po faule na Digneho. Rozhodovali: Doue - Yeo (obaja P. Slonoviny), Birumushahu (Burundi), 74.000 divákov.

Ekvádor: Dominguez - Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayovi - A. Valencia, Minda, Noboa (90. Caicedo), Montero (63. Ibarra) - E. Valencia, Arroyo (82. Achilier)

Francúzsko: Lloris - Sagna, Koscielny, Sakho (61. Varane), Digne - Matuidi (67. Giroud), Pogba, Schneiderlin, Sissoko - Benzema, Griezmann (79. Remy)

Tabuľka E-skupiny:
1. Francúzsko 3 2 1 0 8:2 7
2. Švajčiarsko 3 2 0 1 7:6 6
-----------------------------------
3. Ekvádor 3 1 1 1 3:3 4
4. Honduras 3 0 0 3 1:8 0

Program osemfinále MS:
sobota 28. júna

Brazília - Chile, 18.00, Belo Horizonte
Kolumbia - Uruguaj, 22.00 Rio de Janeiro

nedeľa 29. júna
Holandsko - Mexiko, 18.00, Fortaleza
Kostarika - Grécko, 22.00, Recife

pondelok 30. júna
Francúzsko - Nigéria, 18.00, Brasilia
1G - 2H, 22.00, Porto Alegre

utorok 1. júla
Argentína - Švajčiarsko, 18.00, Sao Paulo
1H - 2G, 22.00, Salvador