Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Özil sa v sobotu vráti do nominácie Arsenalu

Mesut Özil, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Podľa trénera Unaia Emeryho má stredopoliar v klube budúcnosť, hoci v uplynulých zápasoch nepatril k stabilným členom kádra.

Londýn 21. decembra (TASR) - Nemecký futbalista Mesut Özil sa vráti do nominácie londýnskeho Arsenalu v sobotnom domácom stretnutí 18. kola Premier League s FC Burnley. Podľa trénera Unaia Emeryho má stredopoliar v klube budúcnosť, hoci v uplynulých zápasoch nepatril k stabilným členom kádra.

Özil nebol ani na lavičke náhradníkov vo štvrťfinále Ligového pohára, v ktorom Arsenal podľahol rivalovi Tottenham Hotspur 0:2. Ďalšie štyri duely vynechal pre problémy s chrbtom, od 11. novembra bol v základe len raz, v Európskej lige proti FK Karabach. Za pôsobenia predchádzajúceho kouča Arsenea Wengera mal miesto na trávniku istejšie, ale ráta s ním aj Emery.

"Chcem každého hráča, ktorý nám môže pomôcť svojimi charakteristikami a kvalitou. Potrebujeme Mesuta Özila. Všetci chcú hrať a pokiaľ nenastúpia, pociťujú rovnakú frustráciu. Počas sezóny som s ním hovoril pravidelne a je nám oddaný," citovala Emeryho agentúra AFP. S blížiacim sa zimným prestupovým obdobím sa vyrojili aj špekulácie o možnom odchode 30-ročného Nemca do iného klubu. "V Arsenale má budúcnosť. Prečo by nemal?" dodal španielsky tréner.