Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Futbal

Pjanič podpísal s Juventusom Turín päťročný kontrakt

KK41 Rím - Na snímke sú Miralem Pjanič (vľavo) z AS Rím a Amadou Diawara z Bologne FC počas zápasu 32. kola talianskej Serie A 11. apríla 2016 v Ríme. FOTO TASR/AP Foto: TASR AP

Úradujúci ligový šampión zaplatil AS Rím za bosnianskeho reprezentanta 32 miliónov eur.

Rím 13. júna (TASR) - Stredopoliar Miralem Pjanič podpísal v pondelok päťročný kontrakt s talianskym futbalovým klubom Juventus Turín. Úradujúci ligový šampión zaplatil AS Rím za bosnianskeho reprezentanta 32 miliónov eur. Informovala agentúra DPA.

Pjanič oznámil minulý týždeň svoje rozhodnutie opustiť AS Rím po piatich rokoch. Využil tak klauzulu vo svojej zmluve, podľa ktorej mohol opustiť "vlkov" za 38 miliónov eur. "Juve" však potvrdil, že za 26-ročného stredopoliara zaplatil len 32 miiliónov. Pjaničov plat síce nezverejnil, no podľa talianskych médií by sa mal pohybovať na úrovni 5,5 milióna eur ročne. Ak by to bola pravda, Pjanič by sa stal najlepšie plateným hráčom "starej dámy".

"Vždy bolo ťažké hrať proti Juventusu v Turíne. Je to nádherný štadión. Vždy som proti nim očakával ťažký zápas, no teraz si oblečiem dres Juventusu, a to ma robí šťastným. Verím, že s Juve toho povyhrávam čo najviac," povedal Pjanič pre oficiálny web talianskeho majstra.

Juventus okrem angažovania Pjaniča potvrdil, že je blízko k dohode s 33-ročným brazílskym obrancom Danielom Alvesom, ktorý v uplynulých rokoch pôsobil v FC Barcelona.