Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Futbal

Pochettino dostal od Anglickej futbalovej asociácie dištanc a pokutu

Mauricio Pochettino (vpravo). Foto: TASR/AP

Argentínsky kouč sa po prehre 1:2 vo februárovom dueli Premier League na pôde Burnley oboril na rozhodcu Mikea Deana.

Londýn 6. marca (TASR) - Anglická futbalová asociácia (FA) potrestala trénera Tottenhamu Mauricia Pochettina dvojzápasovým dištancom za nevhodné správanie sa vo februárovom dueli Premier League na pôde Burnley. Argentínsky kouč sa po prehre 1:2 oboril na rozhodcu Mikea Deana. Okrem zákazdu činnosti obdržal aj pokutu 10.000 libier.

Pochettino sa po záverečnom hvizde pustil do vyhrotenej debaty s arbitrom Deanom, ktorá pokračovala aj v tuneli. Výmena názorov sa pravdepodobne týkala jediného sporného momentu v zápase. Tým bol rohový kop z 57. minúty, po ktorom Chris Wood poslal domácich do vedenia 1:0.

Štyridsaťsedemročný Pochettino bude chýbať na lavičke Spurs v sobotňajšom zápase proti svojmu bývalému klubu Southamptonu a 31. marca v súboji s Liverpoolom. "Tréner Tottenhamu akceptoval trest za jeho správanie sa na ihrisku a v okolí hráčskeho tunela po konci zápasu s Burnley, ktorý sa hral 23. februára," citovala agentúra AFP zo stanoviska FA. Pochettino sa neskôr Deanovi za svoj "výbuch" ospravedlnil.

"Kohúti" nedokázali zvíťaziť v uplynulých troch ligových zápasoch, po zaváhaní s Burnley prehrali aj na ihrisku Chelsea (0:2) a remizovali v derby s Arsenalom (1:1). V tabuľke Premier League im patrí tretia priečka s desaťbodovým odstupom za vedúcim Manchestrom City. V Lige majstrov dokázali Pochettinovi zverenci postúpiť do štvrťfinále, keď v osemfinále vyradili Dortmund po výsledkoch 3:0 a 1:0.