Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Futbal

Ronaldo o fanúšikoch Juventusu: Pomohli mi rozhodnúť sa pri prestupe

Cristiano Ronaldo v drese Juventusu Turín. Foto: TASR/AP

Kapitána úradujúcich majstrov Európy nadchol potlesk priaznivcov "Bianconeri" po jeho krásnom góle nožničkami do siete Gianligiho Buffona v aprílovom štvrťfinále Ligy majstrov 2017/18.

Turín 22. augusta (TASR) - Fanúšikovia talianskeho majstra Juventusu Turín zohrali významnú úlohu pri prestupe portugalského futbalistu Cristiana Ronalda zo španielskeho Realu Madrid do tímu "Starej dámy". Kapitána úradujúcich majstrov Európy nadchol potlesk priaznivcov "Bianconeri" po jeho krásnom góle nožničkami do siete Gianligiho Buffona v aprílovom štvrťfinále Ligy majstrov 2017/2018.

"Bol to jeden z najkrajších gólov v mojej kariére. Keď mi ľudia začali tlieskať bolo to úžasné. Veľmi ma prekvapili, pretože to som ešte nikdy nezažil a bol to nezabudnuteľný moment. Častokrát rozhodujú o veľkých veciach malé detaily a toto môjmu transferu určite pomohlo," citoval Ronalda portál goal.com.

Tridsaťtriročný kanonier si za svoj presný zásah vyslúžil nomináciu na cenu pre najkrajší gól predchádzajúcej sezóny.

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty nastúpil na svoj prvý súťažný duel za nový klub v sobotu, keď Juventus zvíťazil v 1. kole Serie A na ihrisku Chieva Verona 3:2, Ronaldo si strelecký účet v novom pôsobisku zatiaľ neotvoril.

"CR7" sa chce pokúsiť okrem zisku "scudetta" tiež o triumf v Lige majstrov aj v drese "Starej dámy". V prípade úspechu by sa stal len druhým hráčom v histórii, ktorému by sa podarilo získať trofej v troch rozličných kluboch. Doteraz to dokázal len Holanďan Clarence Seedorf, ktorý uspel vo farbách Ajaxu Amsterdam, Realu Madrid a AC Miláno. Ronaldo slávil úspechy s "bielym baletom" a v drese Manchestru United. "V živote existujú veci, ktoré sú pravdepodobne osudové a toto bola jedna z nich," povedal Portugalčan podľa agentúry AP.