Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

VIDEO: Rozhodca Chapron dostal za kopnutie Carlosa trojmesačný dištanc

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Francúzska futbalová federácia najprv 45-ročného Chaprona suspendovala a vo štvrtok mu udelila trojmesačný doštanc plus podmienečný trest.

Nantes 2. februára (TASR) - Francúzsky futbalový rozhodca Tony Chapron, ktorý v januárovom zápase Ligue 1 nakopol hráča, si tri mesiace nezapíska a ďalšie tri mesiace bude v podmienke. Francúzska futbalová federácia (FFF) ho potrestala za incident s brazílskym obrancom Diegom Carlosom z FC Nantes v dueli s Parížom St. Germain (0:1).

Chapron a Carlos sa v nadstavenom čase zápasu 20. kola Ligue 1 dostali do neúmyselnej kolízie. Pri rýchlom útoku PSG dvaja obrancovia a rozhodca bežali tesne pri sebe na bránku Nantes, Chapron sa dostal pred Carlosa a zavadili o seba nohami. Kolíziu však rozhodca psychicky nezvládol. Po páde na zem sa nohou zahnal po hráčovi a vzápätí mu ukázal žltú kartu za nešportové správanie. Keďže bola pre Carlosa v súboji druhá, musel predčasne opustiť ihrisko.



FFF najprv 45-ročného Chaprona suspendovala a vo štvrtok mu udelila trojmesačný doštanc plus podmienečný trest, informovala agentúra DPA.