Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Záhoraci začali bez Hapala, veľkých zmien a Rusnáka

Prvý tréning FK Senica pred štartom futbalovej Fortuna ligy 2014 - 2015 , 12. júna 2014 na ihrisku v obci Rybky neďaleko Senice. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Po krátkych dovolenkách začali vo štvrtok s prípravou na novú sezónu Fortuna ligy 2014/2015 aj futbalisti FK Senica.

Senica 12. júna (TASR) - Po krátkych dovolenkách začali vo štvrtok s prípravou na novú sezónu Fortuna ligy 2014/2015 aj futbalisti FK Senica. Na Záhorí odštartovali dopoludňajšou "zaberačkou" v posilňovni, ale bez českého trénera Pavla Hapala, ktorý sa až v piatok vráti z dovolenky. Témou číslo jeden v Senici je momentálne jeho odchod, keď mu vedenie umožnilo rokovať s českým klubom Slaviou Praha.

Senica, ktorá bude po dlhšom čase absentovať v pohárovej Európe, odohrá 1. ligové kolo 12. júla, keď na domácej pôde privíta tradičného rivala Spartak Myjava. "Tréner Hapal sa vráti z dovolenky v piatok, my sme mu umožnili rokovania so Slaviou. V takejto situácii sme už boli v prípade trénera Psotku, ktorý odišiel do Olomouca. Teraz sa to nesie v podobnom duchu, my sa ale budeme musieť zariadiť podľa toho, ako sa tréner Hapal dohodne so Slaviou. Preto ešte ani nemôžeme osloviť jeho prípadných nástupcov, keďže nevieme ako to dopadne. Má u nás ešte rok platnú zmluvu s opciou na ďalší rok. Pre nás platí, že trénerom je Hapal," povedal vo štvrtok dopoludnia pre TASR prezident klubu Viktor Blažek.



Prvý prípravný zápas absolvujú Seničania v exhibícii v Lakšárskej Novej Vsi v sobotu 14. júna, za ktorú nastúpi aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel. V pláne je sústredenie v Rakúsku, generálka na ligu sa bude hrať 5. júla na hlavnom štadióne Záhorákov so Slaviou Praha.

Ako informoval klub na oficiálnom webe, v kabíne Záhorákov nenastali veľké zmeny. Odišli len hráči, ktorým skončili kontrakty a vypršali hosťovania. Hosťovanie skončilo pätici hráčov: Milan Jirásek, Ramiro Hiago, Roberto Cristovam, Andrii Slinkin a Sebastian Sosa. Zmluvy vypršali Pavlovi Kameschovi, Milanovi Ferenčíkovi a Christianovi Irobisovi. Opačným smerom prišiel z hosťovania Róbert Pillár (FC Nitra), s tímom trénuje už i avizovaná posila senickej stredovej formácie Luboš Hušek. V Senici sú na skúške i nováčikovia Jakub Hrica a Damián Depetris, brat známejšieho Davida.

Na prvom tréningu sa zišlo celkovo 25 futbalistov. Chýbali Michal Šulla, ktorý leží doma v horúčkach a reprezentant do 21 rokov Robert Mazáň, ktorý dostal voľno pre reprezentačnú vyťaženosť. Senica pokračuje naďalej v omladzovaní kádra, letnú prípravu začne s prvým tímom niekoľko dorastencov. Mnohí už trénovali so seniorským výberom i v minulej sezóne. Prípravu odštartovali – Dominik Malý, Jakub Čunta, Peter Balážik, Denis Baumgartner, Jakub Krč, Erik Otrísal a brankári Martin Junas a Denis Kubica. Jedna zmena nastala i v realizačnom tíme, pri Záhorákoch už nebude pôsobiť kondičný tréner Martin Rusňák.

Predbežný program stretnutí počas letnej prípravy:


14. júna o 16.00: Lakšárska Nová Ves + osobnosti - FK Senica (exhibičný zápas v Lakšárskej Novej Vsi, za domácich nastúpia niektoré osobnosti futbalu, aj stopér FC Liverpool Martin Škrtel)
18. júna: Spartak Trnava - FK Senica
22. júna - 26. júna: Ssústredenie v Rakúsku (2 prípravné zápasy, súperi v riešení)
2. júna: Karviná - FK Senica
5. júla: FK Senica - SK Slavia Praha - generálka na Fortuna ligu (hrá sa na hlavnom štadióne FK Senica)