Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Škrtel jubiloval v drese The Reds

Martin Škrteľ padá po súboji s Jozym Altidorem Foto: TASR/AP

Slovenský reprezentačný stopér nastúpil v sobotu na Anfield Road proti Sunderlandu v základnej zostave a odohral celý duel.

Liverpool 7. decembra (TASR) - Slovenský futbalista Martin Škrtel odohral v sobotu jubilejný 200. zápas v anglickej Premier League. Ako informoval oficiálny web klubu, stal sa tak 12. hráčom FC Liverpool, ktorému sa podarilo dosiahnuť tento míľnik.

Slovenský reprezentačný stopér nastúpil v sobotu na Anfield Road proti Sunderlandu v základnej zostave a odohral celý duel. Oba celky si po záverečnom hvizde podelili body po remíze 0:0. Škrtela síce potešilo, že si jeho tím udržal čisté konto, no ešte väčšiu radosť by mu urobil tretí plný bodový zisk v rade. "Po dvoch predchádzajúcich víťazných stretnutiach sme chceli v takom trende pokračovať aj tentokrát. Bohužiaľ sme tri body nezískali," uviedol pre liverpoolfc.com. "Nemali sme dobrý začiatok sezóny, ale po zápase s Ludogorecom išli naše výkony hore. Vzpruhou boli tie uplynulé dva duely. Samozrejme, keď nedostanete gól, je to výborný pocit pre brankára aj obranu, ale ako som už povedal v minulosti - brániť musíme ako tím. Rovnako tak aj útočiť. Myslím si, že sme sa v obrane zlepšili a to je dôvod, prečo sme nedovolili súperovi skórovať."

"The Reds" najbližšie čaká domáci duel Ligy majstrov proti FC Bazilej a ak chcú pomýšľať na postup zo skupiny, musia bezpodmienečne vyhrať. "Dalo by sa povedať, že je to jeden z najdôležitejších zápasov v tomto roku. Potrebujeme vyhrať a na ihrisku spravíme všetko pre dobrý výsledok. Bude to o tom, aby sme dobre útočili, no nesmieme zabúdať ani na obranné povinnosti. To je predsa práca nás obrancov, budeme sa snažiť pomôcť tímu a opäť aj udržať čisté konto. Spravíme všetko pre postup," dodal Škrtel pre web klubu.