Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

V rámci kampane Poď na futbal sa vyše tri tisíc detí pozrie na Slovan

Pavol Frešo, Dušan Galis, Igor Žofčak a trener Jozef Valovič počas tlačovej konferencie Foto: BSK

Cieľom projektu Poď na futbal je ukázať nielen bratislavskej mládeži, že športovanie je pre ne dôležité.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Na utorok 15. apríla si futbalisti ŠK Slovan Bratislava a Bratislavská župa pripravili pre školákov akciu "Poď na futbal". Za jedno euro sa môžu žiaci zúčastniť na odvetnom semifinálovom zápase Slovnaft Cupu proti FK Senica, ktorý sa špeciálne pre nich začína už o 13.00 h.

"Je to aktívne ukázanie našich športovcov v konkrétnom zápase pred tisíckami detí. Najdôležitejšie je práve to, že uvidia svoje vzory na trávniku, čo to pre nich aktívny príklad, na základe čoho sa začnú zaujímať o šport," povedal bratislavský župan Pavol Frešo. Zároveň doplnil, že na jeseň plánuje župa v spolupráci so Slovanom pokračovať. "Chceme, aby naši študenti, študentky chodievali pravidelne za zvýhodnených podmienok na futbal, aby mali dozor, aby tam bolo bezpečne a aby si budovali aj týmto spôsobom vzťah k tomuto športu," citovala župana tlačová správa BSK.

Predbežne príde Slovanu fandiť viac ako 3300 detí z bratislavských základných a stredných škôl. Lístok na tento zápas stál žiakov 1 euro a vďaka spolupráci s Dopravným podnikom platí aj ako lístok na MHD. DPB posilní spoje pred aj po zápase. Okrem samotného semifinálového duelu je pre školákov pripravený aj hudobný program, o ktorý sa postará raper Ego. Deti si vyskúšajú aj organizované fandenie a povzbudzovanie, choreografie aj organizované hádzanie konfiet.

Cieľom projektu „Poď na futbal“ je ukázať nielen bratislavskej mládeži, že športovanie je pre ne dôležité. Nielen pre samotný pohyb, ale aj pre tímový duch a atmosféru, ktorá je pre bratislavský Slovan typická. "Posledné dva týždne projektový tím veľmi intenzívne komunikoval so všetkými základnými a strednými školami BSK, výsledkom čoho je zapojenie vyše 70 bratislavských škôl a musím dodať, že sa nám nahlásili aj školy z mimo bratislavského regiónu. Predpokladaná účasť je 3300 detí plus pedagógovia. Zároveň máme pozitívne ohlasy od našich fanúšikov, že si vybavia voľno a prídu so svojimi deťmi," povedal na tlačovej konferencii PR manažér ŠK Slovan Tomáš Straka.

Jeho slová potvrdil aj kapitán Slovana Igor Žofčák: „Sme radi, že dotiahneme deti na štadión. Myslím si, že deti na štadión aj patria. Mám malého synátora, ktorý na futbal chodí aj s kamarátmi a baví ho."