Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Slovenské futbalistky do 17 rokov zvíťazili nad Maďarskom

Ilustračná snímka Foto: TASR

Pre mladé Slovenky sú súboje s Maďarkami prípravou na septembrový turnaj 1. fázy kvalifikácie ME 2017

Dunajská Lužná 2. septembra (TASR) - Slovenské futbalové reprezentantky do 17 rokov zvíťazili v odvetnom prípravnom zápase v Dunajskej Lužnej nad maďarskými rovesníčkami 5:2 a vrátili im tak prehru z prvého duelu (2:3).

Pre mladé Slovenky sú súboje s Maďarkami prípravou na septembrový turnaj 1. fázy kvalifikácie ME 2017, ktorý sa uskutoční v Izraeli. Na ňom vyzvú domáci výber, Švajčiarsko a Dánsko

Slovensko 17 – Maďarsko 17 5:2 (1:1)
Góly: 2. Gašparovičová, 48. a 76. Bogorová, 50. Bieliková, 59. Žemberyová – 28. Edészová, 47. Vachterová. Rozhodovali: Matejová – Smolíková, Krčová (všetky SR), 100 divákov.
Slovensko 17: Rezeková – Kratochvílová, Bednárová (52. Lemešová), Gašparovičová, Lukáčová – Žemberyová, Bieliková – Niňajová, Nagyová, Bogorová – Kaláberová


Branislav Petrovič, tréner SR 17: "Sme šťastní, že po dlhšej dobe prišlo naše víťazstvo... Dievčatá potvrdili, že dokážu držať výkonnostný krok a vedia vyhrávať. Dúfam, že to bude odrazový mostík pre ďalšiu robotu, keďže je to generálka na kvalifikáciu. Keby som mal porovnať dva prípravne zápasy s Maďarskom, v tom prvom sme spravili viac chýb, ktoré súper využil, v odvete sme hrali oveľa lepšie, zo zabezpečenej obrany sme sa tlačili do útoku, hrali sme svoju aktívnu hru."