Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Futbal

Futbalistky SR vo štvrtok v Senci proti Islandu, v pondelok v Dubline

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Slovenky sa stretli na zraze v pondelok, v zápasoch s atraktívnymi súpermi sa bude musieť tréner Zsolt Pakusza zaobísť bez viacerých opôr.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Slovenské futbalové reprezentantky odohrajú vo štvrtok v Senci (17.00 hod.) prípravný súboj proti Islandu. O štyri dni ich potom v Dubline v príprave na blížiaci sa kvalifikačný štart preveria Írky. Slovenky sa stretli na zraze v pondelok, v zápasoch s atraktívnymi súpermi sa bude musieť tréner Zsolt Pakusza zaobísť bez viacerých opôr.

"Chýbajú nám viaceré hráčky, ktoré by s veľkou pravdepodobnosťou nastúpili v základnej zostave. Horešová sa lieči po zranení v Grécku, Škorvánková je po artroskopii kolena, dlhodobo zranená je tiež Fecková, termín jej návratu po zranení kolena je stále otázny. Počas turnaja v Chorvátsku sa zranila a bude absentovať Fischerová, zotavujúca sa Ondrušová už je v tréningovom procese, ale ešte nie je pripravená na zápas. Je tu niekoľko mladých hráčok, po dlhšom čase je tu s nami Briššová a máme aj jedného nováčika, prvýkrát sme na zraze privítali Veroniku Slukovú," citoval oficiálny web SFZ kouča Pakuszu.

Slovenky nedávno vyhrali turnaj Istria Cup. "Na turnaji Istria Cup dievčatá postupne gradovali výkony a vo finále proti Bosne a Hercegovine predviedli výkon, ktorý by zniesol prísnejšie kritériá, no zajtrajší súper, Island, je neporovnateľne kvalitnejší. Pred dvomi rokmi sme odohrali prípravný zápas na ich pôde, prehrali sme 1:4 a hráčky súpera sa vyznačovali neuveriteľnou fyzickou pripravenosťou. Na tom je postavená ich hra a pre naše dievčatá, najmä mladé hráčky, to bude veľmi náročný zápas," dodal Pakusza.

Slovensky aktuálne ťahajú sériu víťazných zápasov, s výnimkou januárového turnaja v Španielsku zdolali dvakrát v dvojzápasoch Česko, Chorvátsko, na turnaji Istria Cup remizovali v prvom zápase so Severným Írskom a potom prišli tri víťazstvá proti Taiwanu, Slovinsku a Bosne a Hercegovine. Po dlhšom čase sa predstavia domácemu publiku v Senci. "Chceli sme domácim aprílovým zápasom uzavrieť prvú časť prípravy na kvalifikáciu. Stretli sme sa v januári, vo februári a prvá fáza mala vyvrcholiť týmto aprílovým termínom. Hľadali sme čo najsilnejších súperov, teší ma, že Island ponuku prijal, rovnako zaujímavým súperom je Írsko. V kvalifikácii sme s Írkami dvakrát prehrali, na turnaji v Chorvátsku sa nám pred rokom podarilo tohto súpera zdolať. Prezentujú sa ostrovným futbalom, ale nie je to len o nakopávaných loptách. Chceli sme hrať doma, chceli sme si vyskúšať domáce prostredie, po Islande odohráme na Slovensku v júni ešte dva zápasy s Gréckom. Škoda, že chýba kvinteto spomínaných hráčok a tak nie som si istý, či podáme reálny obraz toho, čím sa budeme chcieť prezentovať v kvalifikácii, ale určite sa budeme usilovať uplatniť niektoré herné prvky už v týchto stretnutiach," zhrnul tréner SR.

Zápas proti Islandu na štadióne NTC v Senci (štvrtok 6. apríla) je naplánovaný na 17.00, pondelkový duel v Dubline proti Írsku má výkop o 15.00 SELČ.

Nominácia:

brankárky: Mária Korenčiová (FC Neunkirch), Lucia El Dahaibiová (USC Landhaus)
obrankyne: Lucia Haršanyová (FC Neunkirch), Lucia Šušková (TS Mitech Žywiec), Patrícia Fischerová, Petra Zdechovanová (obe Czarni Sosnowiec), Jana Vojteková (SC Sand), Kristína Košíková (FK Dukla Praha), Monika Havranová (Partizán Bardejov)
stredopoliarky: Patrícia Hmírová (FC Neunkirch), Andrea Horváthová (Czarni Sosnowiec), Terézia Kovaľová (ŠK Slovan Bratislava), Valentína Šušolová (FC Slovan Liberec), Alexandra Bíróová (SKN St. Pölten), Klaudia Fabová (1. FC Slovácko), Diana Bartovičová (SK Slavia Praha), Mária Mikolajová (Partizán Bardejov), Adriana Briššová (Sport Ladies Club Banská Bystrica)
útočníčky: Stanislava Líšková (Czarni Sosnowiec), Ľudmila Maťavková (1. FC Slovácko), Veronika Sluková (ŠKF VIX Žilina)

Náhradníčky:

brankárky: Veronika Matúšková (ŠK Slovan Bratislava), Patrícia Chládeková (FC Neunkirch)
obrankyňa: Terézia Miháliková (FK SLovan Duslo Šaľa)
stredopoliarka: Dominika Koleničková (FK Slovan Duslo Šaľa)