Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Španieli kvôli Ázii posunuli začiatky futbalových duelov,čelia kritike

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Šéfovia súťaže sa v silnej konkurencii Premier League a nemeckej Bundesligy rozhodli vyhovieť požiadavkám televíznych spoločnosti v Ázii a výkopy niektorých duelov posunuli na obedňajšie časy.

Madrid 8. septembra (TASR) - Rozhodnutie vedenia španielskej futbalovej Primera Division posunúť začiatky ligových stretnutí na skoršie termíny sa stretlo na Pyrenejskom polostrove s veľkou dávkou kritiky.

Šéfovia súťaže sa v silnej konkurencii anglickej Premier League a nemeckej Bundesligy rozhodli vyhovieť požiadavkám televíznych spoločnosti v Ázii a výkopy niektorých duelov posunuli na obedňajšie časy.

Problémom je však počasie. Španielsko zažíva najhorúcejší september za uplynulých 30 rokov, cez obed teploty dosahujú 40-stupňovú hranicu. Sobotňajší duel 3. kola Celta Vigo - Atletico Madrid je na programe o 13.00 SELČ, tak skoro sa v Primera Division v sobotu nikdy nehralo. Nedeľňajší súboj Sporting Gijon - Leganes má úvodný výkop o 12.00.

"Tieto začiatky sú čisté bláznovstvo. Zisky z televíznych práv v Ázii sa isto hodia, ale nemali by sme riskovať zdravie hráčov a fanúšikov," komentovalo situáciu Radio Marca. Vedenie ligy už vopred avizovalo, že ak teploty prekročia 40 stupňov, zápasy budú prerušené a dohrané v náhradných termínoch.