Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Futbalisti SR do 20 rokov prehrali v príprave s Gréckom o gól

Na snímke tréner Slovenska Pavel Hapal. Foto: TASR/František Iván

Zverenci trénera Pavla Hapala pred dvoma dňami nad rovnakým súperom zvíťazili 2:1.

Atény 11. januára (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 20 rokov prehrala vo štvrtok v jej druhom prípravnom zápase v Aténach s domácim Gréckom 0:1.

Zverenci trénera Pavla Hapala pred dvoma dňami nad rovnakým súperom zvíťazili 2:1.

O výhre domácich rozhodol v 54. minúte Bastianos Ioannis, ktorý využil nedôraz obrancov hostí a pekným lobom spoza šestnástky nedal slovenskému brankárovi šancu.

Grécko - Slovensko 1:0 (0:0)
Gól:
54. B. Ioannis, ŽK: B. Ioannis - Vaško, rozhodoval: Zaravinos (Gr.)

zostava SR 20: Valach (46. Slančík) – Majdan, Špiriak, Vaško, Flak (65. Kozlovský) – Gamboš (79. Fábry), Macho (46. Oravec), Pastorek (46. Baumgartner) – Tomič (65. Kvocera), Grešák – Boženík


Vyjadrenia po zápase (zdroj: www.futbalsfz.sk):
Pavel Hapal, tréner SR 20: "Videli sme zápas dvoch rozdielnych polčasov, v prvej časti boli aktívnejší domáci, aj keď si nevypracovali žiadnu gólovú príležitosť. Zhodou okolností, súper skóroval po ojedinelej akcii, my sme si vypracovali gólových príležitostí oveľa viac, škoda troch vyložených nepremenených gólových príležitostí. Prehra nás mrzí, napriek tomu som spokojný. Chcem vyzdvihnúť prístup hráčov, hralo sa na ťažkom teréne proti kvalitnému súperovi."

Róbert Boženík, útočník SR 20: "Stretli sa dva vyrovnané tímy, hralo sa na ťažkom teréne, ťažko sa na ňom kombinovalo. Vypracovali sme si v porovnaní so súperom viac gólových príležitostí, škoda gólu, inkasovali sme v čase, keď sme preberali iniciatívu na naše kopačky. V ďalšom priebehu sa nám už nepodarilo vyrovnať, na ihrisku sme nechali všetko, myslím si, že môžeme mať hlavy hore. Pri mojej šanci som dobiehal naslepo na prípadnú odrazenú loptu, tak sa aj stalo, lopta sa odrazila od brvna a mierila smerom na mňa, žiaľ, už som ju nedokázal v záklone usmerniť do brány."