Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Srb Mihajlovič sa stal novým trénerom Sportingu Lisabon

Sinisa Mihajlovič, archívna snímka. Foto: forzaitalianfootball.com

Post bol voľný po odchode Jorgeho Jesusa, ktorý opustil lavičku po tom, ako fanúšikovia koncom sezóny napadli hráčov a členov realizačného tímu.

Lisabon 18. júna (TASR) - Srbský tréner Siniša Mihajlovič sa dohodol na kontrakte na tri roky s portugalským futbalovým klubom Sporting Lisabon. Post bol voľný po odchode Jorgeho Jesusa, ktorý opustil lavičku po tom, ako fanúšikovia koncom sezóny napadli hráčov a členov realizačného tímu. Informovala o tom stránka record.pt.

Štyridsaťdeväťročný Mihajlovič má trénerské skúsenosti najmä z talianskej ligy, ale aj srbskej reprezentácie. V Sportingu naňho čaká problematická situácia. V máji približne 50 priaznivcov zdevastovalo šatňu, minimálne jeden hráč utrpel zranenia. Polícia zatkla vyše 20 podozrivých. Predtým prezident klubu Bruno De Carvalho kritizoval na sociálnej sieti výkony jednotlivých hráčov v zápase Európskej ligy proti Atleticu Madrid. Nepotvrdené správy tvrdili, že De Carvalho, ktorý údajne v minulosti patril k radikálnemu krídlu fanúšikov, stál za útokom.

Okrem Jesusa sa rozhodli opustiť klub aj hráči Rui Patricio, Daniel Podence, William Carvalho, Gelson Martins, Bruno Fernandes a Bas Dost.