Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Tragický futbalový zápas vo Švédsku sa opakovať nebude, výsledok platí

Polícia zadržiava fanúšikov po zápase Djurgardenu proti Helsingborgu Foto: TASR/AP

Podľa disciplinárky sa ale v tomto prípade môže aplikovať výnimka a vzhľadom k úcte k obeti i z bezpečnostných dôvodov sa v zápase nebude pokračovať a ani sa nebude opakovať.

Štokholm 14. apríla (TASR) - Marcový zápas švédskej ligy medzi Helsingborgom a Djurgardenom, ktorý poznačila smrť fanúšika a predčasne ho ukončili, sa opakovať nebude. Disciplinárka Švédskej futbalovej federácie v pondelok rozhodla, že v platnosti zostane výsledok 1:1.

Stretnutie prerušili tesne pred koncom prvého polčasu. Dôvodom bola smrť fanúšika hostí, ktorý pred zápasom po napadnutí utrpel vážne zranenia hlavy. Informácie o smrti fanúšika sa začali šíriť štadiónom a spôsobili, že na hraciu plochu vtrhli priaznivci Djurgardenu. Rozhodca potom poslal oba tímy do šatní.

Za normálnych okolností by podľa platných pravidiel mal Helsingborg vyhrať kontumačne 3:0 za vtrhnutie fanúšikov súpera na trávnik. Podľa disciplinárky sa ale v tomto prípade môže aplikovať výnimka a vzhľadom k úcte k obeti i z bezpečnostných dôvodov sa v zápase nebude pokračovať a ani sa nebude opakovať.