Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Futbal

Trabzonspor podpísal s Ďuricom dvojročnú zmluvu

Ján Ďurica Foto: TASR/Michal Svítok

Tridsaťštyriročný stopér opustil po uplynulej sezóne Lokomotiv Moskva a bol voľný hráč. V Rusku pôsobil dlhých desať rokov, okrem Lokomotivu hral za FK Saturn Moskovská oblasť.

Istanbul 22. júla (TASR) - Istanbul 22. júla (TASR) - Turecký futbalový klub Trabzonspor v piatok angažoval slovenského reprezentačného obrancu Jána Ďuricu, s ktorým podpísal dvojročnú zmluvu. Informácie potvrdila jeho zastupiteľská agentúra Stars&Friends.

Tridsaťštyriročný stopér opustil po uplynulej sezóne Lokomotiv Moskva a bol voľný hráč. V Rusku pôsobil dlhých desať rokov, okrem Lokomotivu hral za FK Saturn Moskovská oblasť. V národnom drese sa predstavil na nedávnych majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

"Pre mňa to bude po desiatich rokoch v Rusku obrovská zmena. Turecký futbal je celkom iný a fanúšikovia sú úžasní. Teším sa už na zápasy a tú skvelú atmosféru. Byť v pozícii lídra v kádri bude pre mňa osobne veľká výzva a dôveru Trabzonsporu si nesmierne cením. Navyše, v klube budeme dvaja Slováci, a o to to bude veselšie," povedal Ďurica.

V Trabzonspore, kam sa sťahuje aj s rodinou, sa stretne s ďalším reprezentantom Matúšom Berom. Ten zamieril do Turecka vo štvrtok z Trenčína.

"Trabzonspor si Jana Ďuricu vyhliadol najmä pre jeho skúsenosti. Chcú, aby bol lídrom tímu a oporou mladým talentom, akým je aj Matúš Bero. Cenia si ho natoľko, že ho osobne na Slovensko prišiel presvedčiť Ersun Yanal, ktorý je považovaný za jedného z najlepších trénerov v Turecku s tými najvyššími cieľmi. Jano sa tak stane jedným z najlepšie  platených hráčov v tíme. Ponuky mal aj z iných klubov ako napríklad Atalanta BC, Werder Brémy či Sparta Praha, no Jano sám si vybral práve turecký Trabzonspor," povedal jeho agent Karol Csontó.