Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Tréner Johnson je v eúfórii po senzačnom postupe cez Manchester United

Korey Smith z Bristolu City sa teší s fanúšikmi po góle vo štvrťfinále Anglického ligového pohára Bristol City - Manchester United 20. decembra 2017 v Bristole. Foto: TASR/AP

Bristol sa ujal vedenia v 51. minúte, keď sa peknou krížnou strelou prezentoval Joe Bryan.

Londýn 21. decembra (TASR) - Štvrťfinále anglického ligového pohára bolo prekvapujúco konečnou stanicou pre futbalistov Manchestru United. Druholigový Bristol rozhodol v stredu o svojom postupe cez favorizovaných "červených diablov" gólom v nadstavenom čase.

Za United nastúpil v základnej zostave prvýkrát po vyliečení zraneného kolena Zlatan Ibrahimovič, dokonca s kapitánskou páskou. V prvom polčase mali hostia dve veľké príležitosti, no Pogba a Ibrahimovič opečiatkovali iba konštrukciu domácej bránky, a tak sa úvodné dejstvo skončilo bez gólov. Bristol sa ujal vedenia v 51. minúte, keď sa peknou krížnou strelou prezentoval Joe Bryan. "Red Devils" vyrovnali o sedem minút neskôr. Švédsky kapitán hostí prudkou prízemnou strelou z priameho kopu prestrelil domáceho brankára. Manchester sa s pribúdajúcimi minútami čoraz viac tlačil pred bránku Bristolu, druhý gól sa mu ale streliť nepodarilo a v nadstavenom čase prišiel šok pre Joseho Mourinha a jeho zverencov. V záverečnej minúte extračasu sa vo vnútri pokutového územia hostí dostal k lopte Korey Smith, prekonal Davida De Geu a zabezpečil anglickému druholigistovi senzačný postup do semifinále Carabao Cupu.

"Teším sa spolu s hráčmi. Každý z nich odohral neskutočný zápas. Takmer nemôžem nájsť slová, cítim veľkú eufóriu. Zaslúžia si to hráči a aj fanúšikovia, ktorí budú o tomto zápase hovoriť svojim deťom. V semifinále sú tri top tímy a my. Je to úžasné, veľmi sa z toho tešíme,"
povedal pre klubovú webstránku tréner víťazov Lee Johnson.

Podľa kouča hostí Mourinha si jeho tím nezaslúžil prehrať. "Prehrali sme, lebo súper mal šťastie. Dal góly v momentoch, keď my sme boli lepší. Mali sme šance, dvakrát sme trafili konštrukciu bránky. Boli sme lepší, no druhý gól sme dostali v čase, keď už sme nemohli reagovať," konštatoval portugalský tréner. "Je vždy riskantné hrať proti mužstvám z nižších súťaží, pretože top hráči majú v týchto prípadoch inú motiváciu a nasadenie ako súper. Bristol hral ale veľmi dobre, bojoval ako o život. Je to pekný deň pre futbal, hráči z nižšej ligy vyhrali, je to pre nich veľký deň."

Súperom aktuálne tretieho mužstva druhej najvyššej anglickej súťaže v januárovom súboji o finále bude neohrozený líder Premier League Manchester City. Druhé semifinále prinesie londýnske derby, keď proti sebe nastúpia Chelsea a Arsenal.