Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

V 21-ke pred Tureckom dve zmeny, vypadli Rusov a Rusnák

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád. FOTO TASR/Pavel Neubauer

Mladí Slováci ich druhý tohtoročný zápas v tureckej Saliurfe proti výberu domácich do 23 rokov odohrajú v stredu 5. marca.

Senec 2. marca (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád urobil v nominácii na prípravný zápas v Turecku v rámci Challenge Trophy dve zmeny. Zraneného stredopoliara Alberta Rusnáka z Birminghamu City nahradil v mužstve Jakub Paur zo Žiliny a trnavského brankára Dobrivoja Rusova gólman Wiganu Marko Maroši.

Na nedeľňajšom zraze v Senci privítal Galád takmer kompletný káder, Patrik Hrošovský z Plzne mal v nedeľu ešte zápas a príde v pondelok, resp. Jakub Vojtuš z portugalského Olhanense chvíľu meškal, no stihol už popoludňajší tréning. "Z kádra vypadli Rusov a Rusnák, tréner povolal na ich miesto Marošiho s Paurom. Vojtuš už je tiež s nami. Nik z chalanov nehlásil väčšie zdravotné problémy," informoval TASR vedúci tímu Dávid Vailing.

Mladí Slováci ich druhý tohtoročný zápas v tureckej Saliurfe proti výberu domácich do 23 rokov odohrajú v stredu 5. marca (o 14.00).

aktualizovaná nominácia SR 21:
brankári: Marko Maroši (Wigan Athletic), Patrik Le Giang (MŠK Žilina)
obrancovia: Róbert Mazáň (FK Senica), Martin Vrablec, Branislav Niňaj (obaja Slovan Bratislava), Dionatan Teixeira (Dukla Banská Bystrica), Lukáš Pauschek (Bohemians 1905 Praha)
stredopoliari: Ivan Schranz (Spartak Trnava), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň), Michal Škvarka (MŠK Žilina), Richard Lásik (Brescia Calcio), Stanislav Lobotka (Ajax Amsterdam), Martin Chrien (Dukla Banská Bystrica), Jakub Paur (MŠK Žilina)
útočníci: Tomáš Malec (AS Trenčín), Jakub Vojtuš (SC Olhanense), Adam Zrelák (MFK Ružomberok), Karol Mészáros (Slovan Bratislava)

náhradníci:
brankári: Viktor Budinský (Dukla Banská Bystrica),
obrancovia: Matúš Bero (AS Trenčín), Dávid Hudák (Slovan Bratislava), Milan Škriniar (MŠK Žilina)
stredopoliari: Matej Kochan (ŽP Šport Podbrezová), Martin Bukata, Ondrej Duda (obaja MFK Košice), Milan Lalkovič (FC Walsall)
útočníci: Štefan Gerec (ŽP Šport Podbrezová), Matúš Marcin (Vysočina Jihlava)