Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Van der Vaart bude hrať v Dánsku, podpísal zmluvu s Midtjyllanom

Holanďan Rafael van der Vaart Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročný stredopoliar, ktorý v drese Holandska nastúpil naposledy v roku 2013, pôsobil v minulej sezóne v španielskom klube Betis Sevilla, ale odohral len sedem zápasov.

Kodaň 10. augusta (TASR) - Bývalý holandský futbalový reprezentant Rafael van der Vaart bude vo svojej kariére pokračovať v Dánsku. V stredu uzavrel dvojročný kontrakt s FC Midtjylland, ktorý v minulej sezóne skončil na treťom mieste najvyššej súťaže. Informovala agentúra DPA.

Tridsaťtriročný stredopoliar, ktorý v drese Holandska nastúpil naposledy v roku 2013, pôsobil v minulej sezóne v španielskom klube Betis Sevilla, ale odohral len sedem zápasov. Dánsky klub novú posilu v stredu prezentoval pred médiami. "Prišiel som do tímu s množstvom mladých hráčov a dobrou akadémiou. Budem sa tu cítiť ako veterán, no verím, že pomôžem svojimi skúsenosťami," povedal van der Vaart.

Ofenzívny stredopoliar s kvalitnou strelou hral počas kariéry za Ajax Amsterdam, Hamburg aj Real Madrid. Za Holandsko odohral v rokoch 2001 - 103 celkovo 109 zápasov a dal 25 gólov. Predstavil sa na troch majstrovstvách Európy a dvoch svetových šampionátoch.