Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Ženy v S. Arábii si môžu premiérovo vychutnať futbal na štadióne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Po zrušení zákazu vstupu žien sa budú môcť osobne zúčastniť súboja dvoch lokálnych tímov Al-Ahly a Al-Baten v meste Jeddah.

Rijád 12. januára (TASR) - Ženám v Saudskej Arábii v piatok po prvý raz umožnili sledovať futbalový zápas priamo na štadióne. Po zrušení zákazu vstupu žien sa budú môcť osobne zúčastniť súboja dvoch lokálnych tímov Al-Ahly a Al-Baten v meste Jeddah.

Ženám vyhradili 10-tisíc miest a budú mať oddelený sektor. Organizátori zatiaľ predali 1200 vstupeniek, no zvýšený záujem očakávajú tesne pred zápasom. Oba tímy uviedli do predaja dámske tričká s rôznymi farbami za zľavnené ceny, aby prilíkali ženské publikum, uviedli lokálne médiá. Tento duel je jedným z troch, na ktoré dostali saudskoarabské ženy povolenie. Ďalšie dva sa budú konať v sobotu 13. januára v hlavnom meste Rijáde, resp. 18. januára v meste Dammam.

Korunný princ Mohammed bin Salman bojoval proti zrušeniu zákazu dlhé roky, pretože sa snaží krajine dodať medzinárodný kredit. V krajine nedávno ženám povolili riadiť motorové vozidlá. Informovala agentúra DPA.