Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Greguš: Minnesota bola z daných možností najlepšia voľba

Na archívnej snímke Ján Greguš. Foto: TASR/Michal Svítok

Hoci mal Greguš v hlavnom meste Dánska zmluvu až do roku 2020, bola to práve prestupová suma, ktorá presvedčila jeho doterajšieho zamestnávateľa o jeho uvoľnení.

Bratislava 22. decembra (TASR) – Slovenský futbalový reprezentant Ján Greguš by mal byť po prestupe z FC Kodaň do amerického klubu Minnesota United FC ťahúňom mužstva. Prestupová čiastka za 22-násobného slovenského reprezentanta sa údajne pohybovala na hranici tri milióny eur.

Hoci mal Greguš v hlavnom meste Dánska zmluvu až do roku 2020, bola to práve prestupová suma, ktorá presvedčila jeho doterajšieho zamestnávateľa o jeho uvoľnení. "Prišla za mňa zaujímavá ponuka a podľa toho, čo viem, bola vyššia o 500 až 600-tisíc eur, ako oni za mňa chceli dostať. Mal som pohovor aj s trénerom a ten mi povedal, že klub mi nebude robiť problémy, a tak sa aj stalo."

Po dohode klubov sa čakalo už len na hráčov súhlas. "Už som cítil, že potrebujem zmenu. V Kodani som bol už dva a pol roka a chcel som sa posunúť, niekam inam. Mal som pocit, že momentálne je prestup pre mňa tým najlepším riešením. S agentom Pavlom Zíkom sme hľadali klub v niektorej lepšej európskej lige a nakoniec vyšlo zámorie. Musím priznať, že z daných možností, bola táto tou najlepšou voľbou a som veľmi rád. Jediná nevýhoda je, že je to ďaleko."

Minnesota vstúpi v marci len do svojej tretej sezóny v najvyššej americkej súťaži MLS. V predchádzajúcich ročníkoch sa klubu nepodarilo kvalifikovať do play off. Minnesota sa aj príchodom Greguša, ktorý by mal byť podľa slov zástupcov klubu ťahúňom mužstva, snaží zvýšiť svoju konkurencieschopnosť medzi elitou. "Vysvetlili mi, že ich stratégia je ísť postupne čo najvyššie. V tíme by malo byť päť reprezentantov z Kolumbie a z Kostariky. Skrátka je vidieť, že pracujú na naplnení svojich cieľov."

Minnesota, ktorá hrá v Západnej konferencii, podobne ako Real Salt Lake Alberta Rusnáka, začína prípravu na novú sezónu 20. januára 2019.