Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Futbal

Futbalisti do 17 rokov zabojujú v Minsku o 3. miesto

Tím slovenských reprezentantov do 17 rokov, archívna snímka. Foto: Slovenský futbalový zväz

Výber SR do 17 rokov ťahal sériu deviatich víťazstiev za sebou, zastavil ju až súper z Izraela.

Minsk 27. januára (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 17 rokov si na medzinárodnom turnaji v Bielorusku zahrajú o 3. miesto. V sobotňajšom semifinále v Minsku totiž prehrali s rovesníkmi z Izraela v jedenástkovom rozstrele 4:5 po tom, čo sa zápas v riadnom hracom čase a predĺžení skončil nerozhodne 0:0.

Zverenci trénera Mareka Bažíka predtým na Development Cup-e suverénne vyhrali základnú C-skupinu, keď triumfovali nad Litvou 2:0, Ukrajinou 2:0 a Bulharmi vysoko 4:0. Výber SR do 17 rokov ťahal sériu deviatich víťazstiev za sebou, zastavil ju až súper z Izraela. Mladí Slováci zabojujú na turnaji o konečné tretie miesto proti Gruzínsku, ktoré v semifinále podľahlo domácemu Bielorusku 0:3.



semifinále:

Slovensko "17" - Izrael "17" 0:0, 4:5 na strely z 11 m

Rozhodoval: Kovalevskij (Biel.), rozstrel z 11 m: za SR premenili Matoš, Vlasák, Hornyák, Mojžiš, nepremenil Gomola.

Zostava SR "17" : Belko – Lacko, Vlasák, Leitner, Kohút (41. Selecký) – Gomola, Palacka (41. Novák), Veselovský (59. Mojžiš) – Rosenberger (41. Szetei), Sabo (41. Matoš), Buchel (41. Hornyak)

Hlas po zápase:

Marek Bažík, tréner SR "17":i> "Na zápas sme sa veľmi tešili. Vedeli sme o futbalovej kvalite Izraela, ak nás zaskočili, tak v I. polčase obranným blokom, ktorý na nás vytiahli. Čakali sme, že budú hrať odvážnejšie, ale zrejme mali z nás rešpekt. Po polčasových zmenách bola druhá polovica stretnutia výrazne lepšia, šance na víťazstvo mali oba tímy. Jedenástkový rozstrel je lotéria, to je stará známa pravda, viac šťastia mal súper. Mrzí nás to, chceli sme ísť do finále, ale hráčom nemám čo vyčítať. Dáme hlavy hore, ideme zabojovať o 3. miesto."