Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Hamšík sa už teší na FC Porto

Kapitán Neapolu Slovák Marek Hamšík (vľavo) a hráč Chieva Simone Bentivoglio bojujú o loptu v zápase 21. kola talianskej Serie A, SSC Neapol - Chievo Verona, 25. januára 2014. Foto: TASR/AP

Ofenzívny stredopoliar hral vo štvrtkovej odvete šestnásťfinále EL proti Swansea City od 59. minúty a gólovou asistenciou prispel k víťazstvu domácich 3:1.

Neapol 28. februára (TASR) - Slovenský futbalista Marek Hamšík sa teší z postupu SSC Neapol do osemfinále Európskej ligy 2013/2014 a súčasne aj na ďalšieho súpera, ktorým bude FC Porto. Ofenzívny stredopoliar hral vo štvrtkovej odvete šestnásťfinále EL proti Swansea City od 59. minúty a gólovou asistenciou prispel k víťazstvu domácich 3:1.

Neapol pred týždňom uhral v Anglicku zradný výsledok 0:0, preto sa musel pod Vezuvom nielen skórovať, ale neinkasovať. Na prvý gól Insigneho, ktorý v 17. minúte potrestal nevydarený ofsajd systém a preloboval zo šestnástky brankára Swansea, odpovedal po rýchlom brejku de Guzman. Neapol mal síce územnú, ale ďalšie dva góly dal až po príchode Hamšíka na ihrisko. Najskôr sa so šťastím odrazil vo "vápne" lopta k Higuainovi a ten ju napálil do siete - 2:1. V nadstavenom čase potom Hamšík vyzval do šestnástky na skórovanie Inlera a ten sa nemýlil.

"Začiatok stretnutia nám vyšiel, dali sme úvodný gól duelu. Avšak na konci prvej polhodinky hostia vyrovnali. V tom momente boli postupujúcimi oni, keďže pred týždňom sme v Anglicku uhrali bezgólovú remízu," uviedol Hamšík pre svoj oficiálny web. "V druhom dejstve sa hralo hore – dole. Šance sme mali tak my, ako aj hostia. V závere sme vystupňovali naše úsilie a dali sme dva góly. Sme veľmi radi za postup. Tešíme na nášho ďalšieho súpera v Európskej lige, na FC Porto," dodal slovenský futbalista, ktorý v posledných troch dueloch prihral na štyri góly SSC.