Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Hamšík bude aj v Číne hrávať so 17-kou, absolvoval už prvý tréning

Marek Hamšík, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Okolo prestupu bývalého kapitána SSC Neapol bolo v uplynulých týždňoch rušno.

Šanghaj 18. februára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík dorazil po desiatich hodinách letu z Viedne do Pekingu, následne sa presunul do Šanghaja. Novú posilu klubu Ta-lien I-fang čakali na letisku novinári, ale i fanúšikovia.

"Marek počas víkendu oddychoval, stretol sa s generálnym manažérom a hlavným trénerom. Zástupcovia čínskeho klubu nás zobrali na obed na 85. poschodie hotela. Mali sme krásny výhľad na mesto. Absolvovali sme aj krátku exkurziu po Šanghaji. Marek pôjde v pondelok na zdravotnú prehliadku a pripojí sa k mužstvu,“ povedal riaditeľ a manažér CSM-Agency Juraj Vengloš pre oficiálnu webovú stránku agentúry.

Hamšík má za sebou už prvý tréningový deň s novým tímom. Pred odchodom do Číny rátal s tým, že príde o dres číslo sedemnásť, no nakoniec ho dostal. "Čakal ma športový výstroj môjho nového klubu s číslom sedemnásť. Funkcionárom som povedal, že ja nechcem nikomu zobrať toto číslo, vyberiem si iné. Predstavitelia klubu Ta-lien I-fang mi však povedali, že by chceli, aby som mal sedemnástku, to číslo patrí mne. Tak som im za to poďakoval,“ uviedol Hamšík pre svoju webovú stránku.

"Absolvoval som lekársku prehliadku v nemocnici, poobede som v ťažkých podmienkach odtrénoval prvý tréning. Keďže leje celý deň, ihrisko bolo náročné, rozmočené. Zajtra ma čakajú dva tréningy," dodal.

Okolo prestupu bývalého kapitána SSC Neapol bolo v uplynulých týždňoch rušno. Účastník Serie A dokonca na chvíľu prestup pozastavil pre rozdielne predstavy o platbách za 111-násobného reprezentanta SR. Napokon všetko skončilo úspešne a prestupová suma 20 miliónov eur sa vyplatí v dvoch splátkach - päť miliónov hneď a ďalších 15 miliónov do roka.