Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Španieli prepustili Hierra: Ďakujeme, že na seba vzal zodpovednosť

Fernando Hierro , archívna snímka. Foto: TASR/AP

Bývalý obranca viedol národný tím necelý mesiac, keď vo funkcii nahradil tesne pred štartom MS 2018 Julena Lopeteguiho.

Madrid 8. júla (TASR) - Fernando Hierro skončil na poste trénera španielskej futbalovej reprezentácie. Bývalý obranca viedol národný tím necelý mesiac, keď vo funkcii nahradil tesne pred štartom MS 2018 Julena Lopeteguiho.

Ako v nedeľu potvrdilo vedenie Kráľovskej španielskej futbalovej federácie (RFEF), Hierro rozviazal zmluvu po vzájomnej dohode. "Chceme sa poďakovať Fernandovi za jeho oddanosť a za to, že vzal na seba zodpovednosť viesť národný tím v neobyčajnej situácii," píše sa v stanovisku federácie.

Päťdesiatročný tréner viedol majstrov sveta z roku 2010 na šampionáte v Rusku potom, ako šokujúco iba dva dni pred začiatkom MS vedenie odvolalo Lopeteguiho. Ten sa totiž za chrbtom federácie dohodol na zmluve s Realom Madrid. Hierro až do toho momentu pracoval ako riaditeľ RFEF, ale ujal sa mužstva, s ktorým vyhral základnú B-skupinu. V osemfinále však Španieli vypadli v jedenástkovom rozstrele s Rusmi.

Očakávalo sa, že Hierro dodrží zmluvu a vráti sa na post riaditeľa federácie. Podľa nej ale dal prednosť "hľadaniu nových horizontov a profesionálnych výziev". Informovala agentúra DPA.