Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Hodgsona by mohol nahradiť Klinsmann, rokuje s FA, tvrdí Bierhoff

Jürgen Klinsmann Foto: TASR/AP

Bývalý vynikajúci nemecký útočník údajne rokuje s predstaviteľmi anglickej Futbalovej asociácie (FA) o podmienkach zmluvy.

Londýn 9. júla (TASR) - Nástupcom Roya Hodgsona na poste trénera anglickej futbalovej reprezentácie by sa mohol stať súčasný kouč USA Jürgen Klinsmann. Bývalý vynikajúci nemecký útočník údajne rokuje s predstaviteľmi anglickej Futbalovej asociácie (FA) o podmienkach zmluvy. Tvrdí to Klinsmannov blízky kamarát a generálny manažér nemeckého národného tímu Oliver Bierhoff.

"Zatiaľ nie je nič isté, musia sa dohodnúť na ešte množstve detailov. Je však ideálnym adeptom," uviedol Bierhoff na adresu Klinsmanna. "Nie je to s ním jednoduché, pretože on rád mení zabehnuté veci, no vie priniesť do mužstva novú motiváciu a má dostatočnú guráž na to, aby spravil ťažké rozhodnutia," povedal podľa portálu goal.com.

Európsky šampionát vo Francúzsku sa pre Angličanov skončil ďalším obrovským sklamaním. Hodgson rezignoval na svoj post ihneď po šokujúcej prehre v osemfinále s Islandom (1:2). Albión predtým v základnej skupine ME zdolal Wales 2:1 a remizoval s Ruskom (1:1) a Slovenskom (0:0).