Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Ivan Kozák končí vo funkcii športového riaditeľa MFK Košice

Ivan Kozák Foto: TASR/Pavel Neubauer

Prezident košického klubu musí nájsť náhradu aj za trénera Radoslava Látala, ktorý dal v klube výpoveď.

Košice 3. decembra (TASR) - Ivan Kozák končí vo funkcii športového riaditeľa slovenského futbalového klubu MFK Košice a naplno sa bude venovať iba pozícii šéfa Únie ligových klubov, na ktorú ho zvolili 4. júla tohto roku. Informovala o tom oficiálna webstránka aktuálne siedmeho tímu Fortuna ligy.

"Je to dopredu plánovaný krok, teda nejde o žiadne prekvapenie," povedal pre mfkkosice.sk Ivan Kozák. "Podobne sa zachovali aj Karol Belaník a Dušan Tittel, ktorí tiež odišli z klubov. Je to etické a človek sa vyhne stretu záujmov. Keď konferencia SFZ odsúhlasila predĺženie zmluvy s ÚLK do 30. júna 2018, vyrozumel som všetky kluby, že do konca roka ešte budem mať zdvojenú funkciu, čiže budem pracovať v provizóriu. Nechcel som totiž zo dňa na deň odísť z klubu, v čase, keď bolo prestupové obdobie, čakala nás Európska liga a podobne. Máme po jeseni a od 1. januára 2015 nastupujem do ÚLK do trvalého pracovného pomeru. V tejto súvislosti sa chcem poďakovať Jánovi Kozákovi, že si ma vybral do realizačného tímu a hlavne Blažejovi Podolákovi, že mi dal šancu na funkcionárskom poli. Pre futbalistu, ktorý skončí s aktívnou činnosťou, nie je ľahké sa hneď zaradiť do funkcionárskych štruktúr," doplnil Kozák, ktorý stihol naplánovať zimnú prípravu futbalistov MFK Košice. Tí majú program prípravných zápasov i sústredenie v Turecku.

Vyzerá to tak, že Košice nebudú mať obsadený post športového riaditeľa. Šéf klubu Blažej Podolák priznal, že momentálne o žiadnej náhrade za Ivana Kozáka neuvažuje. "Možno do leta nebudeme mať nikoho na tomto poste a agenda športového riaditeľa sa prerozdelí medzi Martina Šarišského, Jána Lesniaka, Romana Šimka a mňa," poznamenal Podolák.

Prezident košického klubu musí nájsť náhradu aj za trénera Radoslava Látala, ktorý dal v klube výpoveď. "Rozprávali sme sa na túto tému," pokračoval Kozák. "Niečo mi navrhol, naznačil. Ak sa ma spýta na konkrétne meno, určite mu poviem svoj názor. Pevne verím, že naše cesty sa určite raz zídu. Tento môj krok bol riadený a obaja sme vedeli, že príde. Nechceli sme však rušiť mužstvo takýmito informáciami, preto s tým prichádzame až teraz po skončení jesennej časti súťaže..."