Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Sampdoria ukončila 25-zápasovú víťaznú domácu sériu Juventusu

Útočník Juventusu Alvaro Morata (vpravo) a hráč Sampdorie Fabrizio Cacciatore v súboji o loptu v zápase talianskej Serie A Juventus Turín - Sampdotia Janov v Turíne 14. decembra 2014. Foto: TASR

Gabbiadini v 51. minúte zaskočil Buffona strelou do vzdialenejšieho rohu bránky a krátko na to mohol pridať druhý gól.

Turín 15. decembra (TASR) - Futbalisti Sampdorie Janov ukončili 25-zápasovú víťaznú domácu sériu Juventusu Turín v Serii A. V 15. kole najvyššej talianskej súťaže remizovali na pôde úradujúceho majstra 1:1 a v tabuľke sa posunuli na štvrté miesto zaručujúce účasť v Európskej lige. Zaváhanie "starej dámy" využil AS Rím, ktorý triumfoval na pôde FC Janov 1:0 a dotiahol sa na rozdiel jediného bodu.

Juventus začal proti Sampdorii útočne a v 13. minúte sa po rohovom kope ujal vedenia zásluhou presnej hlavičky francúzskeho reprezentačného obrancu Patrica Evru. Janovčania však po prestávke z ojedinelého protiútoku vyrovnali vďaka náhradníkovi Manolovi Gabbiadinimu a domácim sa už nepodarilo strhnúť víťazstvo na svoju stranu.

Trénera Juve Massimiliana Allegriho mrzela nízka efektivita. "V prvom polčase sme hrali skvele a vypracovali sme si množstvo šancí, dokázali sme však premeniť iba jedinú. V druhom dejstve nám Sampdoria narobila oveľa väčšie problémy a nebyť skvelého zákroku Gigiho Buffona, mohlo to dopadnúť pre nás ešte horšie. Škoda, že sme nevyhrali, nedokázali sme vydržať v nasadenom tempe celých 90 minút. Dôležité však je, že sme stále na čele tabuľky," citovala agentúra DPA slová Allegriho, ktorý v nedeľu nechal odpočívať tvorcu hry Andreu Pirla, pre trest chýbal v obrane Giorgio Chiellini.

Gabbiadini v 51. minúte zaskočil Buffona strelou do vzdialenejšieho rohu bránky a krátko na to mohol pridať druhý gól: "Tréner má poslal na ihrisko s tým, aby som sa pokúsil vyrovnať. Som šťastný, že sa mi podarilo streliť gól na štadióne úradujúceho šampióna. Juventus je doma i vonku veľmi silný. V prvom polčase sme sa trápili a mohli sme byť radi, že sme neprehrávali vyšším rozdielom. Po zmene strán sme však otupili domácu ofenzívu a napokon sa nám podarilo vybojovať cenný bod."

Highlight - Juventus vs Sampdoria(1-1)