Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Kozáčik natiahol sériu bez inkasovaného gólu, Plzeň zdolala Minsk 2:0

Slovenský futbalový brankár Matúš Kozáčik (ilustračné foto) Foto: TASR/AP

Na víťazstve úradujúceho českého majstra nad bieloruským Dinamom Minsk v pomere 2:0 sa podieľali aj traja slovenskí reprezentanti - Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský a Michal Ďuriš.

Plzeň 18. septembra (TASR) - Futbalisti Viktorie Plzeň úspešne zvládli prvú prekážku v základnej E-skupine Európskej ligy UEFA 2015/2016. Na víťazstve úradujúceho českého majstra nad bieloruským Dinamom Minsk v pomere 2:0 niesli svoj podiel aj traja slovenskí reprezentanti - Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský a Michal Ďuriš. Najvýraznejším spôsobom dal o sebe vedieť Kozáčik, ktorý sa na klubovej úrovni zaskvel už piatym čistým kontom v rade. Tridsaťjedenročný brankár naposledy inkasoval v drese Plzne 14. augusta v ligovom zápase s Teplicami (2:2). Sériu môže natiahnuť v nedeľu na pôde Bohemiansu 1905.

Trenér Viktorie Karel Krejčí si drží fantastickú bilanciu, keď od jeho nástupu na lavičku po odchode Miroslava Koubeka vyhralo mužstvo všetkých päť zápasov a ani raz neinkasovalo. "Skupinu Európskej ligy sme chceli začať víťazstvom, čo sa nám podarilo. Súper v Plzni ukázal kvalitu a som rád, že sme ho nepustili do žiadnej vážnejšej šance. Minsk zmenil rozostavenie, zahustil stred ihriska a my sme sa len ťažko presadzovali. Našťastie sme si pomohli štandardkou a išli sme do vedenia. V druhom polčase sa to zlepšilo, držali sme loptu, unavili sme súpera a podarilo sa nám aj striedanie. Milan (Petržela - pozn.) dal ukľudňujúci gól a záver zápasu sme dohrali tak, aby sme získali tri body," uviedol pre klubový web Krejčí, ktorému vyšlo striedanie Milana Petrželu. Ten už po niekoľkých sekundách pobytu na ihrisku strelil druhý gól "viktoriánov". "To sú situácie, pre ktoré chodia ľudia na futbal. Snažím sa našich ofenzívnych hráčov motivovať, aby si v útočnej fáze viac dovolili. Milan má kvalitu na to, aby sa v situáciách jeden na jedného presadzoval a predovšetkým v šestnástke by mal tieto svoje prednosti využívať. Verím, že mu gól pomôže, povzbudí ho a že nám znova gólovo pomôže v ďalších zápasoch," dodal Krejčí.

V E-skupine sa v prvom kole zrodilo aj jedno prekvapenie - Rapid Viedeň zdolal favorizovaný Villarreal CF 2:1. "Mňa to veľmi neprekvapuje, pretože viem, ako išiel rakúsky futbal kvalitou hore. Rakúšania majú kvalitné individuality ako v národnom tíme, tak aj na klubovej úrovni. Rapid týmto výsledkom dokázal, akou silou disponuje," tvrdí Krejčí, ktorého zverenci sa 1. októbra predstavia v druhom kole EL na horúcej pôde španielskeho Villarrealu.