Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Legia Varšava bude dva duely bez divákov a s pokutou 105-tisíc eur

Futbalisti Legie Varšava v základnej zostave so slovenským brankárom Dušanom Kuciakom a ofenzívnym stredopoliarom Ondrejom Dudom. Foto: TASR/AP Photo

Futbalisti Legie Varšava odohrajú najbližšie dva domáce zápasy v Európskej lige UEFA 2014/2015 pred prázdnymi tribúnami.

Varšava 2. decembra (TASR) - Futbalisti Legie Varšava odohrajú najbližšie dva domáce zápasy v Európskej lige UEFA 2014/2015 pred prázdnymi tribúnami. Európska futbalová únia (UEFA) potrestala poľský klub, ktorého dres obliekajú aj slovenskí reprezentanti Dušan Kuciak a Ondrej Duda, aj finančnou pokutou vo výške 105.000 eur.

Dôvodom udelenia trestu bolo nevhodné správanie sa jeho fanúšikov počas minulotýždňového duelu L-skupiny na trávniku Lokerenu (1:0).

Fanúšikovia Legie sa prezentovali rasistickými prejavmi a hádzaním pyrotechniky na hraciu plochu. Úradujúci poľský šampión tak nebude môcť počítať s podporou priaznivcov v záverečnom dueli L-skupiny a zároveň priamom súboji o prvé miesto v tabuľke proti Trabzonsporu, ako aj v domácom dueli jarného 16-finále. Informovala agentúra Reuters.