Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Vo štvrťfinále LM vyhral Real Madrid nad Dortmundom, PSG nad Chelseou

Na snímke waleský útočník Gareth Bale (druhý sprava) strieľa úvodný gól, vľavo brankár Dortmundu Roman Weidenfeller v prvom zápase štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 Real Madrid - Borussia Dortmund na štadióne Santiaga Bernabeu v Madride v stredu 2. apríla 2014. Foto: TASR/AP

Odvety sú na programe o týždeň v utorok 8. apríla.

Bratislava 2. apríla (TASR) - Futbalisti Realu Madrid sa výrazne priblížili k postupu medzi posledné štyri tímy v Lige majstrov 2013/2014, keď v úvodnom zápase štvrťfinále zdolali Borussiu Dortmund 3:0.

V drese "bieleho baletu" dal svoj 14. gól v tomto ročníku súťaže Cristiano Ronaldo. V druhom stredajšom zápase zvíťazil Paríž St. Germain nad FC Chelsea 3:1. Odvety sú na programe o týždeň v utorok 8. apríla.

Na San Bernabeu si domáci vytvorili trvalý tlak od úvodných minút, ktorý ešte v prvom polčase vyjadrili dvomi gólmi. Najskôr v 3. minúte si prikryl loptu v rohu ihriska Benzema, následne našiel rozbehnutého Carvajala, ten ju posunul na Balea, ktorý obstrelil vybiehajúceho brankára Dortmundu. "Biely balet" mal naďalej prevahu, ale gólom sa skončila až situácia po necelej polhodine hry. K lopte sa tesne za šestnástkou dostal Isco, ktorý hral namiesto chorého Di Mariu, a technickou strelou k žrdi upravil na 2:0. Medzi oboma gólmi ešte brankára Weidenfellera vystrašili z priamych kopov Ronaldo a Bale, gólman žlto-čiernych s námahou strely vytlačil. V druhom polčase sa pokračovalo za daždivého počasia. Strela Aubameyanga tesne minula žrď a gólom sa neskončila ani šanca Mchitarjana, ktorého strelu zblokoval Pepe na roh. Domáci trestali v 57. minúte po rýchlom brejku, keď Modrič našiel Ronalda a ten bez problémov dal svoj 14. gól v ôsmom zápase Ligy majstrov - 3:0. Madridský klub si tak pred odvetou v Dormunde, v ktorej už bude hrať v drese domácich aj kanonier Lewandowski, už udržal sľubný náskok.

Galéria: Štvrťfinále LM Real Madrid - Borussia Dortmund





Aj v Parku Princov sa ujali domáci rýchlo vedenia. Center Matuidiho z ľavej strany odvrátil stopér Chelsea Terry len k Lavezzimu, ktorý si loptu spracoval na hruď a z voleja mieril pod brvno - 1:0. Francúzsky tím však nedokázal súpera na dlhší čas zatlačiť, hrozil len po brejkoch. Po jednom z nich mieril Lavezzi z uhla do bočnej siete. Hostia sa postupne osmelili a hru vyrovnali. A nielen to. V 27. minúte Silva zastavil v šestnástke nedovolene prenikajúceho Hazarda a sám belgický legionár z bieleho bodu vyrovnal - 1:1. V závere prvého polčasu mohol dať Hazard aj druhý gól, ale jeho krížny volej po centri Williana zastavila žrď Siriguovej brány. Po zmene strán Matuidi našiel nádherným centrom Lavezziho, ktorý osamotený mieril hlavičkou len tesne nad. Domáci sa dočkali v 57. minúte. Po zbytočnom faule Luiza pri postrannej čiare zakrútil strieľaný priamy kop do vápna Lavezzi a práve Luiz si zrazil loptu do vlastnej siete - 2:1. Lavezziho strela v 84. minte mala gólové parametre, ale v sieti sa skončil až individuálny prienik striedajúceho Pastoreho v tretej minúte nadstaveného času, ktorý z uhla prestrelil po zemi Čecha - 3:1.

Galéria: Štvrťfinále LM Paríž St. Germain - FC Chelsea





Sumáre 1. zápasov štvrťfinále LM 2013/2014:

Real Madrid - Borussia Dortmund 3:0 (2:0)
Góly: 3. Bale, 27. Isco, 57. Ronaldo. Rozhodca: Clattenburg (Angl.), ŽK: Reus, Kehl, Grosskreutz
zostavy a striedania:
Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Modrič, Xabi Alonso, Isco (72. Illaramendi) - Bale, Benzema (75. Morata), Ronaldo (80. Casemiro)
Weidenfeller - Piszczek (67. Schieber), Hummels, Papastathopoulos, Durm - Grosskreutz, Kehl (74. Jojič), Mchitarjan (64. Hofmann), Sahin, Reus - Aubameyang

Paríž St. Germain - FC Chelsea 3:1 (1:1)
Góly: 4. Lavezzi, 62. Luiz (vlastný), 90.+3 Pastore - 27. Hazard (11 m). Rozhodca: Mažič (Srb.), ŽK: Alex, Motta, Cavani - Ramires, Willian, Luiz
zostavy a striedania:
PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Silva, Maxwell - Verratti (76. Cabaye), Motta, Matuidi - Cavani, Ibrahimovič (68. Lucas), Lavezzi (86. Pastore).
Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta - Ramires, Luiz - Willian, Oscar (72. Lampard), Hazard - Schürrle (59. Torres)