Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

ManCity prehral s Barcelonou, Leverkusens s PSG v 1. dueloch LM

Na snímke vpravo švédsky útočník PSG Zlatan Ibrahimovič premieňa pokutový kop v 39. minúte, vľavo brankár Leverkusenu Bernd Leno v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov Bayer Leverkusen - Paríž St. Germain v utorok 18. februára 2014. Foto: TASR/AP

Odvety sú na programe 12. marca.

Bratislava 18. februára (TASR) - Futbalisti Paríž St. Germain a FC Barcelona sa výrazne priblížili k postupu do štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014.

PSG v úvodnom stretnutí vyraďovacej fázy zvíťazili na ihrisku Bayeru Leverkusen 4:0 a katalánsky gigant v druhom utorkovom osemfinálovom zápase zvíťazil na ihrisku Manchestru City 2:0. Odvety sú na programe 12. marca.

Šláger na Etihad štadióne ponúkol v prvom polčase taktický futbal. Predvedenej hre chýbalo viac aktivity na oboch stranách, takže tímy nenapĺňali papierové predpoklady. Ani jedno mužstvo nemalo citeľnú prevahu. Domáci hrozili predovšetkým z rýchlych protiútokov a hostia sa naopak prezentovali tradičným kombinačným štýlom hry. Dôležitý moment zápasu tak prišiel až v druhom polčase. V 53. minúte Demichelis zastavil unikajúceho Messiho na hranici šestnástky len za cenu faulu a nasledovala nielen penalta, ale aj červená karta pre stopéra domácich. Argentínsky kanonier sa nemýlil a z bieleho bodu dal svoj 66. gól v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži - 0:1. V 77. minúte mal blízko k vyrovnaniu Silva, ale jeho gólovú krížnu strelu bravúrne kryl brankár Valdes. Napriek snahe a aktivite spoločne s prestriedaním sa hráčom "Citizens" už vyrovnať nepodarilo. Naopak, po rýchlom brejku krížnou prízemnou strelou spečatil víťazstvo hostí Alves.

Galéria: Prvé osemfinálové zápasy LM





Na nemeckom štadióne BayArena bolo vlastne o víťazovi rozhodnuté už v prvom polčase. Hostia potrestali v kríze hrajúcich "farmaceutov" už v 3. minúte. Verratti vyzval kolmicou do šestnástky Matuidiho a ten obstrelil brankára Leverkusenu Lena - 0:1. Hostia dokumentovali svoju jasnú prevahu ďalšími gólmi, keď sa dvakrát presadil kanonier Ibrahimovič. Najskôr v 39. minúte z penalty potrestal faul Spahiča a na 3:0 pre hostí upravil švédsky útočník, keď spoza hranice pokutového územia šikovne vyslal strelu z prvej, ktorá skončila v pravom hornom rohu. Domáci sa síce snažili o skorigovanie výsledku, ale ich snahu oslabil po hodine hry vylúčený Spahič. Početnú prevahu využili hostia ešte raz, keď exkluzívny gól z voleja dal striedajúci Cabaye - 0:4.


Sumáre úvodných zápasov osemfinále LM 2013/2014:

Manchester City - FC Barcelona 0:2 (0:0)
Góly: 54. Messi (11 m), 90. Alves. Rozhodoval: Eriksson (Švéd.), ŽK: Negredo, Kolarov - Alves, Mascherano, ČK: 53. Demichelis

Zostavy a striedania:
Manchester City: Hart - Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy - Navas (57. Nasri), Fernandinho, Toure, Kolarov (57. Lescott) - Silva, Negredo (74. Džeko)
Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Fabregas (86. Roberto) - Sanchez (74. Neymar), Messi, Iniesta

Bayer Leverkusen - Paríž St. Germain 0:4 (0:3)
Góly: 3. Matuidi, 39. a 42. Ibrahimovič (prvý z 11 m), 88. Cabaye. Rozhodoval: Kassai (Maď.), ŽK: Hilbert, Spahič, Guardado, Castro - Matuidi, ČK: 59. Spahič

Zostavy a striedania:
Bayer Leverkusen: Leno - Hilbert, Toprak, Spahič, Guardado - Bender, Rolfes (46. Reinartz), Castro - Sam (62. Wollscheid), Kiessling, Son Heung-min (46. Brandt).
Paríž St. Germain: Sirigu - van der Wiel, Silva, Alex, Maxwell - Verratti, Motta, Matuidi (67. Cabaye) - Lucas, Ibrahimovič, Lavezzi (76. Pastore)