Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Löw by bol sklamaný, ak Zlatú loptu nezíska Neuer

Nemecký brankár Manuel Neuer s cenou pre najlepšieho brankára šampionátu po zisku titulu svetových šampiónov. Foto: FOTO TASR/AP

Kouč nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw má svojho jasného favorita na zisk Zlatej lopty FIFA pre najlepšieho futbalistu sveta.

Berlín 9. januára (TASR) - Kouč nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw má svojho jasného favorita na zisk Zlatej lopty FIFA pre najlepšieho futbalistu sveta. Je ním brankár jeho národného tímu Manuel Neuer a kormidelník Nemecka by bol veľmi sklamaný, ak by práve on nezískal prestížne ocenenie.

"Neuer vyformoval v uplynulých rokoch úlohu brankára tak ako nikto iný pred ním a ukázal svoju výnimočnú kvalitu na globálnom fóre počas vlaňajších MS, kde Nemecko získalo titul. Čokoľvek iné ako jeho víťazstvo by ma sklamalo," citovala agentúra DPA slová Löwa, ktorý za Neuera hlasoval.

S jeho názorom súhlasí aj športový riaditeľ Bayernu Mníchov Matthias Sammer, podľa ktorého je Neuer "jedinečný" a prekvapilo by ho, ak by Zlatú loptu nezískal. "Je brankár súčasťou tímu alebo nie? Ak áno, tak je iba jeden, kto môže vyhrať cenu a to je on," tvrdí Sammer.

Spolu s Neuerom sú v trojčlennom užšom zozname ešte Cristiano Ronaldo z Realu Madrid a Lionel Messi z FC Barcelona. Víťaza ankety vyhlásia v pondelok na slávnostnom galavečere v Zürichu.