Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Ďuricov recept na Luxembursko: Trpezlivosť a dobrá atmosféra

Na snímke zľava Juraj Kucka, Ján Ďurica a Tomáš Hubočan. Foto: TASR/Michal Svítok

V Žiline sa čaká dobrá atmosféra, plný dom a kulisa ženúca domáceho favorita vpred.


Senec 24. marca (TASR) - Obranca moskovského Lokomotivu Ján Ďurica pevne verí, že slovenskí futbalisti nadviažu na výbornú kvalifikačnú jeseň v boji o budúcoročné majstrovstvá Európy vo Francúzsku. Pred piatkovým duelom s outsiderom C-skupiny Luxemburskom muž, ktorý nechýbal v predchádzajúcich štyroch dueloch boja o EURO 2016 ani minútu, verí v plné žilinské hľadisko a výhru tímu trénera Jána Kozáka.

Slováci sa stretli prvýkrát od novembrovej víťaznej prípravy s Fínskom, hralo sa tiež pod Dubňom. "Bola to dlhá prestávka, skoro tri a pol mesiaca. Ale ubehlo to. Už sme zasa spolu a sme pripravení bojovať," povedal Ďurica na utorňajšom stretnutí s médiami. Kozákovci vedú tabuľku s plným počtom 12 bodov a 33-ročný skúsený obranca verí v predĺženie úspešnej série: "Všetko závisí od nás. Hlavne, že všetci sme zdraví. Mužstvo sa nezmenilo, sú tu všetko chalani, ktorí boli aj v minulom roku, a boli pri tých výsledkoch. Najbližší zápas je v piatok a treba v tom pokračovať."

Február 2011 sa zo slovenskej optiky negatívne zapísal do vzájomných duelov s Luxemburčanmi, keď tím kouča Vladimíra Weissa prehral na štadióne Josyho Barthela v Luxemburgu 1:2. Ďurica v tom zápase odohral tiež plnú minutáž a tento zápas vníma ako memento: "Je to dávno, pamätám si hmlu a ťažký zápas. Skončil neúspechom. Ale aj také zápasy bývajú. Už som sa k tomu vyjadril, my sa musíme pozerať najmä na seba. Myslím, že máme silu, aby sme zdolali súpera ako je Luxembursko. Pri dobrej koncentrácii a trpezlivosti. Oni budú brániť a my si musíme počkať na svoje šance."

V Žiline sa čaká dobrá atmosféra, plný dom a kulisa ženúca domáceho favorita vpred. "Podpora je, ľudia žijú futbalom. Verím, že v dvojzápase s Luxemburskom a Českom bude vypredané, ľudia nás prídu podporiť a urobia vynikajúcu atmosféru, ako to bolo aj v zápase so Španielskom," dodal bývalý hráč DAC Dunajská Streda, Artmedie Petržalka, Saturnu Moskva či bundesligového Hannoveru.