Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Majstrov Európy vítali v Lisabone tisíce fanúšikov

Portugalský futbalový reprezentant Cristiano Ronaldo zdvíha pohárovú trofej majstrov Európy, druhý vľavo tréner Fernando Santos po prílete na letisko v Lisabone 11. júna 2016 Foto: TASR/AP

Víťazov prijala portigalská hlava štátu a nasledovala triumfálna jazda centrom Lisabonu. Vicemajstrov zas prijal francúzsky prezident Francois Hollande, ktorý v súkromí s futbalovým tímom obedoval.

Lisabon 11. júla (TASR) - Portugalská futbalová reprezentácia sa po zisku titulu majstrov Európy v pondelok krátko popoludní vrátila domov. Tím okolo kapitána Cristiana Ronalda vítali na letisku v Lisabone tisíce fanúšikov. Odtiaľ sa šampióni presunuli v otvorenom dvojposchodovom autobuse do Paláca Belém, ktorý je oficiálnou rezidenciou prezidenta krajiny Marcela Rebela de Sousu. Informovala o tom agentúra DPA.

Aj pred prezidentským palácom sa zhromaždili stovky ľudí, ktorí čakali na príchod svojich hrdinov. Po prijatí u hlavy štátu nasledovala triumfálna jazda centrom hlavného mesta Portugalska až k futbalovému parku Alameda, kde pokračovali oslavy historického triumfu na EURO 2016. Zverenci trénera Fernanda Santosa získali premiérovo slávny pohár Henriho Delaunaya, keď v nedeľňajšom finále v Saint-Denis zdolali domáce Francúzsko 1:0 po predĺžení.

Francúzsky prezident Francois Hollande (tretí zľava) pózuje s francúzskymi futbalovými reprezentantmi v Elyzejskom paláci v Paríži 11. júla 2016.
Foto: TASR/AP


Francúzsky prezident Hollande prijal vicemajstrov Európy

Francúzsky prezident Francois Hollande prijal v pondelok v parížskom Elyzejskom paláci futbalových vicemajstrov Európy. Hollande privítal na nádvorí paláca zverencov trénera Didiera Deschampsa a neskôr s nimi absolvoval spoločný obed za zatvorenými dverami. Na prijatí sa zúčastnil aj šéf Francúzskej futbalovej federácie Noël Le Graët, informovala agentúra DPA.