Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Mak skóroval pri návrate, PAOK prehral v Xanthi

Róbert Mak v akcii, archívne foto Foto: TASR/AP

"Nehrali sme dobre, stratili sme veľa ľahkých lôpt," skonštatoval Mak.

Atény 7. decembra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak ozdobil svoj návrat do zostavy PAOK Solún gólom, ani ten však nezabránil prehre lídra gréckej ligy v nedeľňajšom zápase 12. kola na ihrisku Xanthi 2:4. Dvadsaťtriročný krídelník, ktorý pauzoval takmer tri týždne pre svalové zranenie, nastúpil v 57. minúte za stavu 2:1 pre domácich a v 82. minúte strelil druhý gól hostí. Ním znížil na priebežných 2:3, no záverečné slovo mal v 88. minúte domáci Kapetanos.

Mak sa strelecky presadil osem minút pred koncom duelu, keď sa pred neho odrazila lopta v šestnástke a strelou k ľavej žrdi ju umiestnil do siete. "Mrzí ma, že sme nakoniec prehrali 2:4. Nehrali sme dobre, stratili sme veľa ľahkých lôpt. Nenadviazali sme na výkon z ihriska Olympiakosu. Teší ma akurát to, že som skóroval," povedal Mak pre svoju oficiálnu webstránku a na margo svojho zdravotného stavu dodal: "Cítim sa stále lepšie, dúfam onedlho už budem môcť odohrať aj celý zápas."

Pre Maka to bol šiesty gól v najvyššej gréckej súťaži, tento počet dosiahol v deviatich dueloch. PAOK zaznamenal iba druhú prehru v ligovej sezóne, pred druhým Olympiakosom Pireus má na čele tabuľky náskok štyroch bodov.

Výsledky:
Xanthi - PAOK Solún 4:2 /R. Mak (PAOK) hral od 57. min, v 82. min dal druhý gól hostí/, Niki Volos - Kalloni 2:0, OFI Kréta - Levadiakos 0:2, Panaitolikos - Panionios 2:1, Asteras - Panathinaikos Atény 1:1 /T. Košický (Asteras) odchytal celé stretnutie/