Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Tréner futbalovej 19-ky hodnotí žreb kvalifikácie na ME

Na snímke tréner Milan Malatinský. Foto: TASR/Martin Baumann

Hráči ročníka 1996 si svoj postup do Elite Round vybojovali na kvalifikačnom turnaji v Maďarsku, na ktorom postupne prevalcovali všetkých svojich súperov.

Nyon 3. decembra (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 19 rokov budú v boji o postup na budúcoročné ME hrať na jar v 2. skupine Elite Round proti Írsku, Nemecku a Českej republike. Rozhodol o tom stredajší žreb II. fázy kvalifikácie v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Zverenci trénera Milana Malatinského spoznali v stredu svojich protivníkov v boji o postup na finálový turnaj ME v Grécku. Hráči ročníka 1996 si svoj postup do Elite Round vybojovali na kvalifikačnom turnaji v Maďarsku, na ktorom postupne prevalcovali všetkých svojich súperov. Najskôr zdolali Slovinsko 2:1, hoci hrali väčšinu zápasu v oslabení, potom rozdielom triedy Azerbajdžan 4:1 a na záver nedovolili hostiteľovi ani jeden gól a zvíťazili 3:0.

"Nemohli sme ovplyvniť žreb. V Elite Round nie sú ľahkí súperi a určite bude favoritom domáce Nemecko. Úprimne, neprial som si Česko. Ale všetky štyri mužstvá pôjdu do tohto turnaja s cieľom postúpiť na majstrovstvá Európy. Teraz máme zhruba dva mesiace, aby sme si zanalyzovali súperov a pripravili sa na turnaj. Príprava bude veľmi krátka a uvidíme, či sa nám podarí vybaviť ešte nejaký prípravný dvojzápas alebo turnaj v januári. Do Elite Round pôjdeme skromne, s pokorou a s odhodlaním," uviedol pre futbalsfz.sk tréner SR "19" Milan Malatinský.

Žreb v sídle UEFA určil aj kvalifikačné skupiny na budúcu sezónu 2015/2016. Hráči ročníka 1997 zabojujú o postupové miesto proti Rusku (bude hostiteľom tohto turnaja), Nórsku a Severnému Írsku.