Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Futbal

Manchester iba remizoval v Bruseli, Mourinho: Môžeme viniť len seba

Hráč Manchesteru Zlatan Ibrahimovič (vpravo) si spracováva loptu v prvom zápase štvrťfinále Európskej ligy RSC Anderlecht - Manchester United v Bruseli 13. apríla 2017. Foto: TASR/AP

Mourinhovi zverenci výsledkom v Bruseli potvrdili, že v kľúčovej fáze sezóny nie sú v ideálnej forme.

Brusel 14. apríla (TASR) - Len s remízou 1:1 sa museli napokon uspokojiť futbalisti Manchestru United v úvodnom štvrťfinálovom stretnutí Európskej ligy UEFA. Na ihrisku Anderlechtu Brusel síce viedli až do samotného záveru, ich radosť však nakoniec pokazil v 86. minúte presným zásahom domáci Leander Dendoncker.

"Červení diabli" boli počas celého zápasu aktívnejším tímom, z mnohých gólových šancí si len jedna našla cestu do bránky. Po peknej kombinačnej akcii vyrazil strelu Marcusa Rashforda ešte domáci brankár Ruben Martinez, no do odkrytej siete ju pohodlne dorazil arménsky reprezentant Henrich Mchitarjan. "Mali sme šance, kontrolovali sme vývoj stretnutia, ale nepridali sme ďalšie góly. Zbytočne sme riskovali, zle sme sa rozhodovali. Súper bol dobre organizovaný v zadných radoch. Urobili sme jednu chybu, za ktorú nás domáci potrestali," hodnotil duel tréner Manchestru United Jose Mourinho.

Hostia dominovali aj po prestávke, ale napokon nevyťažili žiaden poisťujúci gól. Tesne pred záverom riadneho hracieho času prišiel trest v podobe presnej hlavičky Dendonckera, ktorý využil chybu v defenzíve ManU. Pre Anderlecht to bola jediná strela na bránku, z minima tak vyťažil maximum. "Myslím si, že výsledok mohol byť pre nás oveľa lepší. Môžeme viniť len seba, pretože sme to mali v druhom polčase dobre rozohrané, ale chýbal nám v útoku smrtiaci inštinkt. Často sme veľmi ľahko stratili loptu, naše protiútoky sa zastavili po lajdáckych rozhodnutiach. Našťastie naši obrancovia vyriešili všetky tieto problémy. Ako zadák by som bol však sklamaný z toho, že hráči v útoku nezaklincovali zápas. Mali ho rozhodnúť a neurobili to," vyjadril sa portugalský kormidelník pre oficiálnu klubovú webstránku.

Mourinhovi zverenci výsledkom v Bruseli potvrdili, že v kľúčovej fáze sezóny nie sú v ideálnej forme. Z predchádzajúcich desiatich súťažných zápasov len štyrikrát vyhrali a päťkrát remizovali. Jedinou útechou pre nich je, že do odvety na Old Trafford pôjdu s výhodou streleného gólu na trávniku súpera.