Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Manchester United opäť úradoval na domácom trávniku proti FC Liverpool

Gólová radosť Manchestru United. Foto: TASR

Vyhrať šesť zápasov za sebou je fantastické, mám však veľké výhrady voči našej hre v obrane povedal holandský tréner v službách ManU Luis Van Gaal.

Manchester 15. decembra (TASR) - Po deviatich mesiacoch sa na Old Trafford v súboji veľkých anglických futbalových rivalov Manchestru United a FC Liverpool opäť zrodil výsledok 3:0. Zatiaľ čo v marci odchádzali domáci "červení diabli" z trávnika so sklonenými hlavami, v druhú decembrovú nedeľu si od fanúšikov vyslúžili veľký potlesk. Vyhrali šiesty zápas za sebou a v tabuľke anglickej Premier League si upevnili tretie miesto zaručujúce účasť v Lige majstrov.

Liverpool si vypracoval viac vyložených príležitostí, no stroskotal na skvelom brankárovi Davidovi de Geovi, ktorý v prvom polčase zneškodnil tutovku Rahhema Sterlinga a v druhom dejstve sa vyznamenal pri šanci striedajúceho Maria Balotelliho. "David podal fantastický výkon a má veľkú zásluhu na tom, že sme ani raz neinkasovali. Vyhrať šesť zápasov za sebou je fantastické, mám však veľké výhrady voči našej hre v obrane. Súpera sme často púšťali do šancí, v tomto smere sa musíme zlepšiť," povedal holandský tréner v službách ManU Luis Van Gaal pre agentúru Reuters.

Kouča Liverpoolu Brendana Rodgersa mrzela neúspešná koncovka i chyby v defenzíve. "Vytvorili sme si niekoľko veľmi nádejných príležitostí. Mohli sme pomýšľať aj na víťazstvo, ale urobili sme hrubé chyby v obrane, ktoré nás stáli dobrý výsledok. Nemôžeme dostávať takéto hlúpe góly," hneval sa Rodgers. Jeho zverencom sa nepodarilo vylepšiť náladu po vypadnutí zo skupinovej fázy Ligy majstrov, kde stroskotali na švajčiarskom šampiónovi FC Bazilej. Liverpoolu patrí v neúplnej tabuľke až 10. priečka. V drese "The Reds" slovenský reprezentant Martin Škrtel na stopérskom poste odohral celý zápas.

Liverpoolu sa nepodarilo vylepšiť náladu po vypadnutí v skupinovej fázy Ligy majstrov. Patrí mu v neúplnej tabuľke až 9. priečka.

Highlights zo zápasu.