Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Maradona sa zrejme stane oficiálnym ambasádorom SSC Neapolu

Bývalá futbalová hviezda Argentínčan Diego Armando Maradona sa teší po strelení gólu svojho krajana Gonzala Higuaina z Neapolu v odvetnom semifinálovom zápase Talianskeho pohára SSC Neapol - AS Rím v Neapole. Foto: TASR/AP

Maradona hrával za klub spod Vezuvu v rokoch 1984 - 1991 a pomohol tímu získať v Serii A dvakrát scudetto, jeden Taliansky pohár a jeden triumf v Pohári UEFA.

Neapol 14. februára (TASR) - Vedenie talianskeho futbalového klubu SSC Neapol zvažuje, že Diego Maradona sa stane jeho oficiálnym ambasádorom. Informovala agentúra dpa.

Legendárny argentínsky futbalista dostal čestné miesto vedľa prezidenta SSC Aurelia De Laurentiisa počas odvety semifinále Talianskeho pohára, v ktorom Neapol vyhral nad AS Rím 3:0. Tím slovenského kapitána Mareka Hamšíka sa tak kvalifikoval do finále národného pohára.

"Bol som veľmi šťastný, keď sa opäť ukázal. Mal problémy s talianskymi daňovými úradmi a tak nebolo jednoduché sa s ním stretnúť. Bol by však rozhodne fantastickým ambasadorom Neapolu vo svete," povedal De Laurentiis pre Radio 24. "Po celom svete máme šesť miliónov fanúšikov a Maradona by bol tou správnou osobou, ktorá nás môže reprezentovať. Myslím na Anglicko, USA, Južnú Ameriku alebo ázijské krajiny."

Maradona hrával za klub spod Vezuvu v rokoch 1984 - 1991 a pomohol tímu získať v Serii A dvakrát scudetto, jeden Taliansky pohár a jeden triumf v Pohári UEFA. Klub opustil po sezóne 1990/1991, keď neprešiel dopingovými testami. "Môžme na túto tému hovoriť. Mám totiž Neapol v mojom srdci a je pre mňa prirodzené, že by som ho reprezentoval aj vo svete," povedal Maradona pre denník La Repubblica.