Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Zápas Nemecko - USA sa uskutoční napriek prívalovým dažďom

Oficiálny zástupca z Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) testuje trávnik počas dažďa pred zápasom G-skupiny medzi USA a Nemeckom. FOTO TASR/AP

Trávnik na štadióne Pernambunco bol síce v dobrom stave, ale ak by dážď neustal, rozhodujúce slovo by mali podľa pravidiel rozhodcovia.

Recife 26. júna (TASR) - Zápas nemeckej futbalovej reprezentácie proti USA na MS v Brazílii sa napriek prívalovým dažďom v meste Recife uskutoční vo štvrtok v plánovanom termíne 18.00 SELČ.

"Stretnutie sa začne o trinástej hodine miestneho času podľa plánu," citovala agentúra AP slová hovorkyne Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Trávnik na štadióne Pernambunco bol síce v dobrom stave, ale ak by dážď neustal, rozhodujúce slovo by mali podľa pravidiel rozhodcovia. Voda ovplyvnila aj transport na zápas, keď boli zaliate cesty ku štadiónu. Situáciu komplikujú aj silné bezpečnostné opatrenia kvôli americkému výberu, keď kontroly na mnohých miestach spomaľovali presun fanúšikov.

Remíza by poslala oboch aktérov do osemfinále a eliminovala tak šance zostávajúcich dvoch členov skupiny Ghany a Portugalska.