Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Na slávnostnom ceremoniáli zaspievali Jennifer Lopez i Pitbull

Na snímke americká speváčka Jennifer Lopezová a rapper Pitbull spievajú song MS na slávnostnom otvorení futbalových majstrovstiev sveta 2014 pred úvodným zápasom A-skupiny Brazília - Chorvátsko na štadióne Arena Corinthians v brazílskom Sao Paule vo štvrtok 12. júna 2014. Foto: TASR/AP

Hymnu šampionátu "We Are One" zaspievali americká pop-hviezda Jennifer Lopez, rapper Pitbull a zástupkyňa domácej speváckej špičky Claudia Leitte.

Sao Paulo 12. júna (TASR) - Bez príhovoru od vysokopostavených funkcionárov či politických predstaviteľov vo štvrtok podvečer neoficiálne otvorili futbalové majstrovstvá sveta v Brazílii. Slávnostný ceremoniál sa uskutočnil na štadióne Arena Corinthians v Sao Paulo, kde sa o osemdesiat minút neskôr odohral úvodný duel šampionátu medzi domácim výberom a Chorvátskom.

Polhodinová šou pod réžiou belgickej umelkyne Daphné Cornezovej dala prostredníctvom tanečníkov, gymnastov a skokanov na trampolíne šancu divákom nahliadnuť do histórie Brazílčanov, ich vzťahu k prírode a športu.

Zastúpenie mali aj pôvodní obyvatelia najväčšej a najľudnatejšej krajiny v Južnej Amerike - indiáni z Amazónie či vyznávači capoeiry, ktorá je označovaná ako brazílsky bojový tanec bývalých otrokov.



Hymnu šampionátu "We Are One" zaspievali americká pop-hviezda Jennifer Lopezová, rapper Pitbull a zástupkyňa domácej speváckej špičky Claudia Leitteová. Medzi 62.600 divákmi na štadióne boli prítomní aj brazílska prezidentka Dilma Rousseffová, šéf Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter, generálny sekretár Organizácie spojených národov (OSN) Pan Ki-mun a ďalší politickí predstavitelia.

Oficiálny začiatok podujatia, na ktorom sa v termíne od 12. júna do 13. júla predstaví 32 tímov, zaobstarali tri brazílske deti, ktoré pred začiatkom duelu Brazília - Chorvátsko (22.00 SELČ) vypustili do neba holubice označujúce toleranciu a celosvetový mier.