Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Senica sa môže tešiť z cenného bodu, so Žilinou remizovala 0:0

Na archívnej snímke brankár Senice Michal Šulla. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Zmenu skóre nepriniesol ani záverečný tlak Žilinčanov.

Žilina 20. apríla (TASR) - Žilinčania chceli proti trápiacej sa Senici potvrdiť dobrú formu z posledných duelov, ale v prvom polčase nevedeli nájsť účinnú protizbraň na dobre brániacich hostí a výborné zákroky Šullu. Prvú veľkú príležitosť zlikvidoval brankár Záhorákov v 6. min., keď namieril na jeho bránu Hlohovský. Hostia odpovedali o desať minút, keď Pillárova strela z voleja skončila tesne vedľa brány narodeninového oslávenca Volešáka. Seničania pozorne bránili a snažili sa využívať každú šancu na brejk, a tak ďalšia veľká príležitosť domácich prišla až po polhodine hry. Haskič však strelou po zemi iba tesne minul senickú bránu. Úplne najbližšie boli domáci ku gólu v 35. min., keď sa po pokusoch Michlíka a Hlohovského, ktoré Šulla zastavil, dostala lopta k Maboukovi, no jeho strela opečiatkovala iba ľavú žrď Šullovej brány.

Druhý polčas sa niesol v znamení aktivity Žilinčanov, ktorá však bola plná nepresných prihrávok a zakončení. Hostia sa do veľkej aktivity smerom dopredu nepúšťali a trpezlivo čakali na chyby žlto-zelených. Najviac práce mal Šulla, lenže vyloženú gólovú šancu si domáci nedokázali vypracovať. V 58. min. sa domáci kouč Adrián Guľa snažil oživiť hru dvojitým striedaním, ale výraznejší posun v hre Žiliny nenastal. Seničania sa od 70. min. už viac-menej zamerali iba na bránenie cenného bodu a domáci napriek veľkej snahe nevedeli prekonať ich defenzívny val. Záverečný tlak Žilinčanov už zmenu skóre nepriniesol a hostia sa tak mohli tešiť z cenného bodu.

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Podali sme slabý výkon, hrali sme pomaly, málo konštruktívne, 20 metrov od súperovej brány, nemali sme dostatočný inštinkt v pokutovom území. Šance, ktoré prišli, neboli premenené a výsledkom je remíza, s ktorou určite nie sme spokojní. Za spôsob hry, akým sme sa prezentovali, sme si nezaslúžili vyhrať. V domácom prostredí by hráči v takejto výkonnosti a forme, akú majú, mali podobné zápasy zvládnuť."

Dušan Vrťo, tréner Senice: "Sme spokojní so ziskom bodu, išli sme do Žiliny s týmto cieľom. Vedeli sme, že Žilina hrá dobre kombinačne, a tomu sme podriadili taktiku. Zhusťovali sme stred ihriska, snažili sme sa súpera nepúšťať do šancí a vyrážať do protiútokov. Chlapci podali dobrý, obetavý a bojovný výkon. Potešil ma výkonom mladý Kosorín na hrote, zamestnával obrancov, napádal ich a odviedol kus práce."

MŠK Žilina – FK Senica 0:0
Rozhodoval:
Kružliak, ŽK: 87. Haskič – 43. Mehremič, 87. Šulla, 1189 divákov.

Zostavy:

Žilina: Volešák – Mabouka, Vavro, Králik (86. Káčer), Letič – Pečovský – Diaz, Michlík (58. Paur) – Špalek (58. Škvarka), Haskič, Hlohovský
Senica: Šulla – Hladík, Hušek, Pillár – Kontár – Šmehyl, Hromada (86. Pavlík), Klec (80. Komara), Mehremič – Kosorín (72. Morong), Leško