Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Del Bosque o Villovi: Dvere do reprezentácie má stále otvorené

David Villa, archívne foto Foto: TASR/AP Photo

Tréner španielskej futbalovej reprezentácie pre rádio uviedol, že ak Villa bude mať potrebnú výkonnosť, počet jeho štartov v národnom tíme môže v pokoji presiahnuť hranicu 100.

Madrid 24. marca (TASR) - Podľa trénera španielskej futbalovej reprezentácie Vicenteho del Bosqueho existuje možnosť, že David Villa sa opäť objaví v národnom tíme. Skúsený útočník si zatiaľ naposledy obliekol najcennejší dres na vlaňajšom svetovom šampionáte v Brazílii.

Spoluhráč Slováka Adama Nemca v FC New York City doteraz odohral za krajinu z Pyrenejského polostrova 97 zápasov s bilanciou 59 gólov. Del Bosque pre španielske rádio uviedol, že ak Villa bude mať potrebnú výkonnosť, počet jeho štartov v národnom tíme môže v pokoji presiahnuť hranicu 100.

"David by si také okrúhle číslo štartov určite zaslúžil. V reprezentácii toho odviedol veľmi veľa," povedal del Bosque. Villa bol členom tímu, ktorý triumfoval na EURO 2008 i MS 2010. Európsky šampionát v roku 2012 vynechal pre zranenie.

Španieli sú jedným zo súperov Slovenska v kvalifikačnej C-skupine. V tabuľke im zatiaľ patrí druhá priečka s trojbodovou stratou za zatiaľ stopercentnými zverencami trénera Jána Kozáka. V piatok si v kvalifikácii zmerajú sily s Ukrajincami, v utorok v Amsterdame nastúpia na prípravný duel proti Holandsku.