Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Neapol v generálke na Slovan iba remizoval s Empoli

Na snímke vľavo útočník Empoli Simone Verdi strieľa gól v zápase 14. kola talianskej futbalovej Serie A SSC Neapol - Empoli FC v Neapole Foto: TASR/AP

Neapol veľa futbalovej krásy neukázal.

Neapol 7. decembra (TASR) - Futbalisti SSC Neapol nebodovali naplno ani v 14. kole talianskej Serie A. V nedeľu zaznamenali v najvyššej domácej súťaži už tretí nerozhodný výsledok za sebou, keď remizovali s FC Empoli 2:2. V tabuľke im patrí 3. priečka s deväťbodovou stratou na AS Rím. Slovenský reprezentant Marek Hamšík hral do 61. minúty, následne prenechal miesto na trávniku Gonzalovi Higuainovi.

Práve Hamšík mohol už v 2. minúte otvoriť skóre zápasu, s jeho strelou ľavačkou si však brankár Sepe poradil. Neapol veľa futbalovej krásy neukázal a v 19. minúte trestali hostia, keď sa z rýchlej kontry presadil Verdi. Hamšík sa dostal do tutovky aj druhýkrát po polhodine hry, ani tentoraz však strelou zvnútra pokutového územia Sepeho neprekvapil. V 53. minúte prišiel druhý gólový trest hostí, keď sa z rohu presadil Rugani. Po oživení hry striedajúcimi hráčmi znížili domáci v 67. minúte zásluhou presnej hlavičky Zapatu a o tri minúty neskôr zariadil deľbu bodov po Callejonovej prihrávke De Guzman.

Neapolčania uzavrú vo štvrtok svoje účinkovanie v I-skupine Európskej ligy UEFA 2014/2015 doma proti slovenskému šampiónovi Slovanu Bratislava (21.05 h). Keďže SSC má už istú účasť v jarnom šestnásťfinále a "belasí" obsadia s určitosťou poslednú štvrtú priečku v skupine, v dueli o nič dôležité nepôjde. V priamom súboji o druhú postupovú miestenku si to rozdajú vo Švajčiarsku domáci Young Boys Bern a Sparta Praha.

Neapolčania síce ťahajú deväťzápasovú sériu bez prehry, ale pod Vezuvom nepanuje s uplynulými výsledkami spokojnosť. "Zápas nám nevyšiel. Náš výkon nezodpovedal tímu, ktorý bojuje o tretie miesto. Škoda straty," uviedol pre svoju webstránku Hamšík. Duel s Empoli bol pre neho už 258. ligovým stretnutím v drese "Partenopei", čím sa v historickej tabuľke vyrovnal v počte štartov na šiestej priečke Attilovi Sallusstrovi. Paraguajčan pôsobil v SSC v tridsiatich rokoch minulého storočia.

V ďalšom zápase sa darilo FC Janov s Jurajom Kuckom, domáci pokorili AC Miláno 1:0 gólom Lucu Antonelliho. Ten sa presadil v 32. minúte hlavičkou po rohovom kope. Kucka hral do 71. minúty. Janov v tabuľke poskočil na tretie miesto, o dva body pred štvrtý Neapol.



Tréner Roberto Mancini stále čaká na prvé víťazstvo od svojho návratu na lavičku Interu Miláno. "Nerazzurri" nezvládli ani nedeľňajší súboj 14. kola talianskej futbalovej Serie A, keď podľahli na San Sire Udinese 1:2.

Domáci pritom viedli od 44. minúty zásluhou Maura Icardiho, no hostia nezložili zbrane a v druhom polčase v priebehu 11 minút otočili skóre po góloch Bruna Fernandesa a Cyrila Thereaua. Odkedy Mancini nahradil na lavičke Interu Waltera Mazzarriho, dosiahol milánsky klub v troch dueloch iba jeden bod za remízu v mestskom derby s AC, ostatné dva zápasy prehral. V tabuľke je až dvanásty, Udinese patrí priebežne ôsma pozícia.

Serie A - 14. kolo:

SSC Neapol - FC Empoli 2:2 (0:1)
Góly: 67. Zapata, 72. De Guzman - 19. Verdi, 53. Rugani. Rozhodoval: Cervellera, ŽK: Maggio, Albiol - Laxalt, Rui, 35.000 divákov
Zostava SSC Neapol: Cabral - Maggio, Henrique, Albiol, Ghoulam - Lopez, Jorginho - Callejon, HAMŠÍK (61. Higuain), Mertens (70. De Guzman) - Zapata (83. Gargano)

FC Janov - AC Miláno 1:0 (1:0)
Gól: 32. Antonelli, 20.000 divákov.
/J. Kucka (Janov) hral do 71. min./

FC Parma - Lazio Rím 1:2 (1:1)
Góly: 45. Palladino - 45.+3 Mauri, 59. Anderson, 13.000 divákov.

Atalanta Bergamo - AS Cesena 3:2 (2:1)
Góly: 45.+1 Benalouane, 50. Stendardo, 52. Moralez - 31. a 43. Defrel, 15.000 divákov.

Inter Miláno - Udinese Calcio 1:2 (1:0)
Góly: 44. Icardi - 60. Fernandes, 71. Thereau, 40.000 divákov.