Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Neapol prehral v Berne, skupina sa zamotáva

Hráč Neapolu Goekhan Inler bojuje o loptu s Milanom Viloticduringom z Bernu. Foto: TASR/AP

Na umelej tráve v Berne sa domáci pustili do favorita bez rešpektu.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Futbalisti švajčiarskeho Young Boys Bern zvíťazili vo štvrtkovom zápase 3. kola I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 na domácom štadióne nad SSC Neapol 2:0. V skupine, v ktorej účinkujú aj Slovan Bratislava a Sparta Praha, zaknihovali druhú výhru a poskočili na prvé miesto.

Španielsky tréner talianskeho klubu z Neapola Rafael Benitez do základnej zostavy nezaradil Mareka Hamšíka, ktorý nastúpil až v 62. minúte. Na umelej tráve v Berne sa domáci pustili do favorita bez rešpektu a v 14. minúte mohol hlavičkou otvoriť skóre útočník Hoarau. Hostia potom prebrali opraty, vytvorili si prevahu a pohrozili šancami Mertensa a Zapatu, ale polčas sa skončil bez gólov.

Krátko po zmene strán udreli zverenci domáceho lodivoda Uliho Forteho, keď Hoarau strelou k ľavej žrdi otvoril skóre. Neapol tlačil, prišli Hamšík, Callejon aj Higuain, no SSC sa nevedelo presadiť. V 80. minúte síce hostia dali gól, ale Callejon ho dosiahol z ofsajdu. Neapol bol v kŕči a v nadstavenom čase inkasoval ešte aj z kopačky striedajúceho Bertoneho. "Sme maximálne šťastní, že sme vyhrali tento dôležitý zápas a sme na čele tabuľky. Skupina je vyrovnaná, o dve postupové miesta bojujú tri tímy. Teší ma, že som pomohol k triumfu proti favoritovi skupiny gólom," povedal Hoarau.

Hráči Neapola boli po prehre smutní. Po víťazstvách 3:1 nad Spartou Praha a 2:0 nad Slovanom Bratislava chceli aj vo Švajčiarsku bodovať naplno. "Hrali sme dobre a mali sme prevahu, v koncovke sme sa však trápili. Chceli sme dnes bodovať, aby sme si upevnili postavenie na čele tabuľky. Nepodarilo sa nám to, ale máme dobrú pozíciu. Boj o postup bude otvorený do posledného kola," povedal obranca SSC Faouzi Ghoulam. Christian Maggio ho doplnil: "Mali sme veľa šancí a zaslúžili sme si tu získať minimálne bod. Musíme sa cez prehru dostať a v lige proti Verone bodovať naplno," citovala Maggia oficiálna stránka Neapola.



Európska liga UEFA 2014/2015 - 3. kolo:

I-skupina:

Slovan Bratislava - Sparta Praha 0:3 (0:0)

Góly: 56. Lafata, 61. Konaté, 81. Krejčí. Rozhodovali: Strömbergsson - Gustavsson, Flink (všetci Švéd.), bez kariet, 6891 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan: Perniš - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Čikoš - Lásik - Žofčák, Halenár (79. Fořt), Grendel (76. Hudák), Jablonský (59. Kubík) - Soumah

Sparta: Bičík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha - Konaté, Matějovský (80. Vacek), Dočkal (90.+1 Mareček), Krejčí - Lafata (86. Přikryl)

Young Boys Bern - SSC Neapol 2:0 (0:0)

Góly: 52. Hoarau, 90.+2 Bertone, ŽK: Vilotič, Lecjaks, Sanogo - Ghoulam, Jorginho. Rozhodoval: Buquet (Fr.)

zostavy a striedania:

YYB: Mvogo - Sutter, Vilotič, von Bergen, Lecjaks - Sanogo, Lajič - Steffen (90.+3 Nikci), Kubo (71. Bertone), Nuzzolo (86. Rochat) - Hoarau

SSC: Cabral - Maggio, Albiol, Henrique, Ghoulam - de Guzman (84. Higuain), Jorginho (75. Callejon), Inler, Mertens - Michu (62. HAMŠÍK) - Zapata

tabuľka:

1. Young Boys Bern 3 2 0 1 8:3 6
2. Sparta Praha 3 2 0 1 7:4 6
3. SSC Neapol 3 2 0 1 5:3 6
4. SLOVAN BRATISLAVA 3 0 0 3 0:10 0