Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Neuera potešila nominácia na Zlatú loptu, cíti sa však outsiderom

Nemecký brankár Manuel Neuer padá na Argentínčana Gonzala Higuaina vo finále na MS vo futbale 2014 Argentína - Nemecko v brazílskom Riu de Janeiro 13. júla 2014. Foto: FOTO TASR/AP

Brankára nemeckej futbalovej reprezentácie Manuela Neuera potešilo, že sa dostal do užšej trojčlennej nominácie na Zlatú loptu FIFA.

Mníchov 25. decembra (TASR) - Brankára nemeckej futbalovej reprezentácie Manuela Neuera potešilo, že sa dostal do užšej trojčlennej nominácie na Zlatú loptu FIFA. Majster sveta sa však v konkurencii obhajcu trofeje Portugalčana Cristiana Ronalda a argentínskeho útočníka Lionela Messiho cíti outsiderom.

"Teší ma, že som sa dostal medzi najlepšiu trojicu. Povedzme si však otvorene - určite nie som favoritom na zisk ceny pre najlepšieho futbalistu sveta za rok 2014. Cristiano a Lionel sú svetovými značkami a lámačmi rekordov. Pre mňa ako brankára je veľkou cťou už to, že som sa dostal do spoločnosti Ronalda a Messiho, som na to hrdý,"
citovala slová brankára Bayernu Mníchov agentúra dpa. Meno držiteľa Zlatej lopty oznámia 12. januára na slávnostnom galavečere FIFA v Zürichu.