Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Obranca Mustafi mieri do Premier League, vraj sa dohodol s Arsenalom

Na archívnej snímke Nemec Shkodran Mustafi (vpravo) a Alžírčan Hillel Soudani (vľavo). Foto: TASR/AP

S anglickým klubom si vraj dohodol už aj podmienky zmluvy. Teraz je už iba na kluboch, aby sa zjednotili na výške odstupného.

Londýn 11. augusta (TASR) - Nemecký futbalový reprezentant Shkodran Mustafi je podľa médií blízko prestupu z FC Valencia do londýnskeho Arsenalu. Jeho poradca Ali Bulut pre portál spox.com prezradil, že 24-ročný obranca sa už dohodol s anglickým klubom na podmienkach zmluvy.

"Teraz je už iba na kluboch, aby sa zjednotili na výške odstupného," povedal Bulut. O pripravovanom transfere majstra sveta z roku 2014 referovala aj stanica Sky Sport News. Mustafi by mal v Arsenale nahradiť na stopérskom poste krajana Pera Mertesackera, ktorý pre zranenie kolena zrejme vynechá niekoľko mesiasov. V tíme "gunners" sa stretne aj s ďalším kolegom z reprezentácie Mesutom Özilom, a to majú Londýnčania pod zmluvu ešte jedného Nemca, mladého olympionika Sergea Gnabryho.

Podľa denníka Daily Mail by mal Arsenal za novú posilu "vysoliť" 35 miliónov eur. Mustafi už na Ostrovoch pôsobil v mládežníckych časoch, keď v roku 2009 prestúpil z Hamburgu do Evertonu. Potom cez Sampdoriu Janov zamieril do Valencie, kde nastupoval uplynulé dve sezóny.